Za oko 450 tisuća učenika počelo drugo polugodište

Za oko 450 tisuća učenika počelo drugo polugodište Foto: Arhiva HRV

Za oko 450 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola danas je počelo drugo polugodište. Završen je prvi dio zimskih praznika, a u ovo polugodištu učenici će imati još dvoje praznike.

U školskim klupama učenici ostaju do 19. veljače 2024., kada će krenuti drugi dio zimskih praznika koji završava 23. veljače, s tim da nastava počinje 26. veljače ove godine.
Nakon toga nema stanke do uskrsnog razdoblja. Proljetni praznici započet će 28. ožujka, Uskrs je 31. ožujka, a učenici se u školu vraćaju 8. travnja. Poslije proljetnih praznika pa do kraja nastavne godine još su samo dva neradna dana i to Praznik rada 01. svibanj koji pada u srijedu, pa taj dan neće biti nastave, a Dan državnosti i Tijelovo u 2024. padaju na isti dan, u četvrtak 30. svibnja, što je onda samo jedan nenastavni dan. Nastava za maturante trajat će do 24. svibnja, kad će se diljem Hrvatske održavati norijade. Nastava za ostale učenike u drugom polugodištu traje do 21. lipnja, odnosno ljetni praznici službeno započinju 24. lipnja 2024. godine.

Nova godina donijela je i novosti vezane za pravdanje izostanaka. Naime, nakon što su prihvaćene izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, roditelji će izostanke djeteta moći opravdavati i putem e-Dnevnika. 

Pročitano 327 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase