HDZ i DP sve bliže formiranju parlamentarne većine

Sve je jasnija struktura nove parlamentalne većine. Nakon što je HDZ dobio podršku svojih predizbornih koalicijskih partnera kao i dovoljnog broja manjinaca za sastavljanje parlamentarne većine s Domovinskim pokretom, odrađena je nova runda pregovora između dvije stranke. Predstavnici pregovaračkih timova potvrdili su kako se stavovi sve više približavaju, a pregovori će se nastaviti i danas. Mario Radić iz DP-a i Marko Milić iz HDZ-a, prenosi Media servis.
- Nemam ja što biti optimističan ili pesimističan. Kažem vam, kada na prvom sastanku dogovorite ovaj postotak podudarnosti nekih stvari koji je dosta veliki, mislim da možemo biti optimistični, ali sačekajmo do kraja, gotovo je kada je stvarno gotovo. Kada je dogovor, dogovor mora biti kompletan, mora biti sveobuhvatan i to je to - rekao je Radić.
- Postoji ministarska razina, postoji razina državnih tajnika, prema tome sve to još trebamo raspraviti. Ja bih rekao da smo vrlo blizu dogovora i da ćemo ovaj tjedan biti u prilici utvrditi 76 i više potpisa potrebnih za parlamentarnu većinu - naglasio je Milić iz HDZ-a.

Kada govorimo o podjeli ministarstva i državnih poduzeća DP se vodi načelom od 20 posto pozicija i kontrole nad 20 posto ministarstava, a koja ih ministarstva zanimaju uoči sastanka dao je naslutiti Ivan Penava.
- Zanima nas jako rješavanje problema demografskog sloma, zabrinjava nas da nemamo samodostatnost u proizvodnji elementarnih proizvoda, naravno da nas tu zanima poljoprivreda, a zanima nas i sigurnost naših građana, ali i ono što nam djeca u školi uče - ustvrdio je Penava.

Pročitano 97 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase