Ispiši ovu stranicu

Na sastanak u Rumu zbog poplava

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno pomoćnikom ministra poljoprivrede Draženom Kurečićem sa suradnicima i generalnim direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem sastalo se danas u Rumi (Republika Srbija) s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije koje su  predstavljali v.d. direktora Republičke direkcije za vode Miodrag Pješčić i tehnički direktor Javnog vodoprivrednog poduzeća Vode Vojvodine Aleksandar Nikolić.  Povod ovom susretu su poplave koje su pogodile obje države.

Sudionici sastanka razmijenili su informacije o trenutnom stanju na poplavljenim i branjenim područjima, a razgovarali su i o mogućim prijedlozima zajedničkih mjera za sprečavanje daljnjeg širenja poplavnih voda na teritorijima obje zemlje.

Dogovorena je operativna razmjena informacija između JVP Vode Vojvodine i Hrvatskih voda zbog efikasnije evakuacije velikih voda u slivu rijeke Save. Prisutni stručnjaci su se usuglasili da će, prema procjenama, u roku od tri dana doći do prestanka prelijevanja iz rijeke Save kroz proboj u Račinovcima i da se ne očekuje pogoršanje stanja.

Dogovoren je i zajednički obilazak vodnih građevina u obje zemlje kako bi dogovorena suradnja i na terenu bila što uspješnija.

Pročitano 1178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar