Matić s braniteljima u županjskoj Posavini

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je danas u Županji da će do kraja godine ministarstvo stambeno zbrinuti sve invalide Domovinskog rata s poplavljenih područja, prenosi HINA. Prema podacima Ministarstva na poplavljenom području županjske Posavine živi 36 hrvatskih ratnih vojnih invalida, od kojih 16 treba rješavanje stambenoga problema.

"Ove godine riješit ćemo sva stambena pitanja invalida Domovinskog rata s ovoga područja bez obzira na njihov stupanj invaliditeta. Ukoliko nam se jave i žele, mi ćemo ih riješiti ove godine", kazao je Matić. Dodao je da ako neki od ratnih vojnih invalida slučajno od države dobiju obnovu, Ministarstvo će se uključiti u poboljšanje uvjeta stanovanja.

"Ukoliko žele već danas se mogu javiti i dobit će rješenje za stambeni kredit, ali to im je malo nepovoljnija opcija", kazao je Matić. Na pitanje novinara o uključivanju branitelja u pomoć stradalim područjima, Matić je izrazio ponos odazivom braniteljskih udruga i branitelja koji su se u velikom broju uključili u pomoć stanovnicima poplavljenih sela županjske Posavine.

"Branitelji su posebno osjetljiva skupina, pogotovo gardijske brigade i specijalci, ali i svi drugi. Poslali se nekoliko stotina tona pomoći, a svakodnevno se javljaju i za pomoć na terenu. Kada se ukinu ograničenja za ulazak u vodu i kretanja na terenu, u većem broju uključiti će se i radi pomoći suborcima kao i svim drugim mještanima poplavljenih područja", rekao je Matić, koji danas obilazi poplavljena područja, a susrest će se s braniteljima i njihovim obiteljima.

Pročitano 1472 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase