Postavljena Wi-Fi interpretacija uz pristan na Dunavu

Bežični internet u Vukovaru kroz četiri faze Bežični internet u Vukovaru kroz četiri faze Snimak: Marija Molnar

Na natječaju Ministarstva turizma HotSpot Croatia za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama, Grad Vukovar dobio je  20.540,00 kuna za postavljanje minimalno jedne pristupne točke bežičnom internetu, proširenje minimalno jedne točke i postavljanje Wi-Fi interpretacije u prostoru.

Nakon potpisivanja  ugovora s Ministarstvom turizma odlučeno je da će se iz sredstava projekta uspostaviti  jedna nova pristupna točka i jedna centralna link točka i to na lokacijama Gradski muzej i središte grada te da će se pojačati i proširiti signal točke Otok sportova, dok će Wi-Fi interpretacija biti postavljena na obalu Dunava, neposredno pored pristaništa za brodove na Dunavu.  

Sve odabrane točke obilježene su znakovima i službeno ih je danas pustila u rad zamjenica gradonačelnika Vukovara  Marija Budimir.  -Dobiveni iznos na ovom natječaju najveći je koji je dobio jedan kontinentalni grad, odmah nakon Zagreba i to  dovoljno govori o kvaliteti samog projekta – istaknula je Budimir  te dodala da je Vukovar prepoznat kao grad koji prati moderne tehnologije.

Ovo je druga faza projekta, od planirane četiri kojima bi u skoroj budućnosti oko 80 posto grada Vukovara bilo pokriveno bežičnim signalom.

Pročitano 1750 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase