Na Olajnici 20-tak stanova neuvjetno za život

Penava i Pavliček obišli stan koji je potpuno uništen zbog curenja vode s krova Penava i Pavliček obišli stan koji je potpuno uništen zbog curenja vode s krova Snimak: Marija Molnar

Stanari četiri zgrade na Olajnici pozvali su vukovarske gradske čelnike da sami dođu i uvjere se u katastrofalno stanje u kojem se nalazi 20-tak stanova neuvjetnih za život. Zbog nekvalitetno izvedenoga krova tijekom poslijeratne obnove, stanovi i namještaj su uništeni, a neke su se obitelji već iselile.

Skupina stanara predvođena predstavnikom zgrade Ivicom Gašparom uputila je pitanje gradonačelniku Ivanu Penavi koji je na Olajnicu došao sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i direktorom Tehnostana Ivanom Kamerlom, može li štogod učiniti da se spomenute zgrade saniraju, na što je Penava izjavio da je šokiran viđenim i da grad ima namjeru pomoći sredstvima od prodaje stanova.

Pavliček je pak pojasnio kako su nedavno predložili Državnom uredu za stambeno zbrinjavanje da se od prodaje državnih stanova 20 posto sredstava, a maksimalno 2 milijuna kuna, namijeni hitnim intervencijama kakva bi bila i ova u naselju Olajnica, no odgovor još čekaju.

Tehnostan, prema riječima direktora Kamerle ne može iz sredstava pričuve ulaziti u obimne investicije saniranja krovišta. Pojašnjava i da je Tehnostan još 2001. godine obavijestio ministarstvo kako radovi na obnovi ovog stambenog kompleksa nisu kvalitetno niti do kraja izvedeni te da je potrebo još oko 2,4 milijuna kuna kako bi obnova bila završena. Tek 2009. godine, nadležno je ministarstvo izradilo projekt sanacije krovišta, no radovi nisu ugovoreni, a samim tim niti odrađeni.

Inače obnovu zgrada na Olajnici prije više od jednog desetljeća radila je tvrtka Rad Đakovo koja je 2001. godine otišla u stečaj, a godinu dana kasnije u likvidaciju.

Pročitano 1426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase