Mladi pomažu starima

Rade poslove u kući i dvorištu Rade poslove u kući i dvorištu Snimak: MGMD

Mirovna grupa mladih Dunav  - Vukovar  (MGMD) uz pomoć volontera  Europske volonterske službe provodi program pomoći u kući za korisnike treće životne dobi i za osobe s invaliditetom.

Prema riječima Nenada Manojlovića, asistenta voditelja volontera, program pod nazivom Home visit  sastoji od izravne pomoći  u kući korisnika poput  spremanja, glačanja, usisavanja, pranja prozora,  poslova na okućnici i u dvorištu korisnika od košnje trave, uređenja vrta i dvorišta  i sl. 

U okviru programa koji je započeo 1.rujna ove godine i traje do kraja veljače iduće, bit će organizirani  i razni tečajevi  i radionice za osobe treće životne dobi i to računalni tečaj,  kreativne radionice šivanja, pletenja, izrade raznih ukrasnih predmeta te  društvene  radionice u kojima korisnici mogu igrati šah, domine, čovječe ne ljuti se i sl.  Iz MGMD-a pozivaju sve osobe treće životne dobi te osobe s invaliditetom da se,  ukoliko imaju potrebu za ovim besplatnim uslugama, jave na telefon 032 414 633 ili osobno dođu u prostorije udruge na adresi Voćarska 17  Vukovar.

Trenutno u udruzi volontiraju tri mlade osobe iz Poljske, Francuske i Portugala, a uskoro ih stiže još četvero i to iz Gruzije, Turske, Češke i Bugarske. Manojlović naglašava da se za ovaj program mogu javiti i osobe kojima već netko drugi pruža istu ili sličnu usluge.

Pročitano 1294 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase