Kako privući investitore?

Okrugli stol u Vinkovcima Okrugli stol u Vinkovcima Foto: HRV

Županijska razvojna agencija Hrast započela je u studenom s provedbom projekta "Unaprjeđivanje investicijske klime i razvoj projekata privlačenja investicija na području Vukovarsko-srijemske županije".

Ciljevi projekta su jačanje svijesti o potrebi privlačenja ulaganja na području Vukovarsko-srijemske županije i izrada Kataloga investicijskih mogućnosti s pregledom poduzetničkih zona na području županije kao dijela marketinškog plana privlačenja ulaganja.

Današnji okrugli stol na ovu temu okupio je predstavnike agencije Hrast, načelnike i gradonačelnike te stručnjake iz ovog područja kako bi zajednički raspravili o mogućnosti unaprjeđivanja privlačenja investicija, stanju poduzetničkih zona kao i koristi izravnih stranih ulaganja za malo i srednje gospodarstvo na području naše Županije te zbog čega izostaju ulaganja na području naše Županije i kako da ih u budućnosti bude više.

– Strani ulagači najviše idu na velika i organizirana tržišta, ondje gdje imaju stabilan financijski okvir i najniže ukupne troškove, rekao je konzultant Zvonimir Repač.

Projekt se provodi u okviru programa Ministarstva poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls za 2014. godinu“, trajat će 9 mjeseci, a kroz promo aktivnosti javnost će biti upoznata s njegovim rezultatima te će se na taj način povećati svijest šire javnosti o važnosti privlačenja investicija, osobito izravnih stranih ulaganja za održiv razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 2277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase