Za sanaciju Petrovačke dole preko 11 milijuna kuna

Potpisan ugovor o sanaciji Potpisan ugovor o sanaciji Foto: HRV

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s direktorom trgovačkog društva „Sokol“ d.o.o. Goranom Elezom i članom uprave trgovačkog društva „G.T. Trade“ d.o.o. Goranom Tonšićem Ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta otpada Petrovačka dola.

Sanacija odlagališta otpada obuhvaća izgradnju nove kazete s ogradom i infrastrukturom (drenaža, otplinjavanje, prometnice, hortikultura i ostalo) kao i zatvaranje azbestne plohe i dijela odlagališta.

 

Vrijednost radova je oko 11.300.000 kn koje u iznosu od 10% financira Grad Vukovar, a 90% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gradonačelnik Penava tom je prigodom naglasio kako su odabrani izvođači radova jamstvo da će posao biti odrađen kvalitetno i na vrijeme dodavši kako su u Vukovaru u tijeku projekti ukupne vrijednosti oko pola milijarde kuna što naš grad čini jednim od najvećih gradilišta u Hrvatskoj.

Direktor tvrtke Komunalac Igor Štrangarević zahvalio je Gradu što je prepoznao potrebu za sanacijom Petrovačke dole koja je ne samo problem grada, već i županije, jer se u nju godišnje deponira 60.000 t otpada (8.000 t je s područja grada Vukovara) pa je njen kapacitet još prije dvije godine maksimalno popunjen. -Sanacija odlagališta nije samo važna jer će tvrtki i Gradu osigurati dodatni izvor prihoda kroz iskorištavanje otpada, već i zbog zaštite okoliša, odnosno unapređenja kvalitete života građana. Sanacijom Petrovačke dole osigurat ćemo enormnu zaštitu zraka, tla i vodotokova, naglasio je Štrangarević.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Sanirana Petrovačka dola zadovoljit će potrebe za odlaganjem otpada do otvaranja regionalnog odlagališta otpada u Antunovcu 2018. godine.

 

Pročitano 1372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase