Ispiši ovu stranicu

Kandić na Ovčari

Nataša Kandić Nataša Kandić Arhiva

Predsjednica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić odala je u Vukovaru počast žrtvama Ovčare, izjavivši za Hinu da je to došla sada učiniti jer zbog zauzetosti nije mogla biti u Vukovaru 20. studenoga te, kao ranijih godina, u službenom protokolu odati počast žrtvama.

Komentirala je najnovija zbivanja na relaciji Hrvatska-Srbija nakon oslobađajućih presuda generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Haagu.

 

Unatoč burnim reakcijama u Srbiji Kandić je ocijenila da je očekivala mnogo jaču političku reakciju, da će se organizirati prosvjedi, biti prekidani državni odnosi. -Mislim da je ipak bilo neke kontrole u političkim reakcijama, a to ima veze s tim tko je na vlasti. Ipak su na vlasti oni koji su odgovorni za početak rata i za ono što se u ratu događalo, za 12.000 žrtava u Hrvatskoj, 10.500 na Kosovu i 95.000 u BiH. Ne bi Republika Srpska i njihove oružane formacije mogle počiniti tolike zločine da nije bilo sudjelovanja Srbije. Na vlasti su oni koji su odgovorni za teško nasljeđe prošlosti i otuda njihova blaža reakcija od neke koja je mogla dovesti Srbiju u kaos i regionalne odnose daleko više ograničiti nego što je to u ovom trenutku“, rekla je Kandić.

Smatra da treba, kao i do sada, svaka država suditi svojim državljanima, a nadležna tužiteljstva surađivati u procesuiranju ratnih zločina.

Pročitano 2360 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić