U tijeku je prvi Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu"

Sudionici skupa u Vukovaru Sudionici skupa u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru se danas održava prvi Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu". Organiziran je povodom pokretanja na Veleučilištu Lavoslava Ružičke novog specijalističkog diplomskog stručnog studija "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu".

Dekan veleučilišta Mirko Smoljić, istaknuo je kako je program studija ocijenjen kao iskorak u području fizioterapijskog obrazovanja jer je riječ o inovativnom studijskom programu koji će studentima pružiti nova znanja na području biomedicinskih i kinezioloških znanosti. - Cilj nam je da budemo prepoznatljivi po kvaliteti i ujedno međunarodno vidljivi, da pojačamo znanstveno istraživački rad i projektnu suradnju u regiji, rekao je dekan.

Predavanja je na stručno znanstvenom skupu održalo sedamnaest predavača iz Hrvatske, regije i Velike Britanije, a neke od tema bile su Metode oporavka u sportu: nauka i praksa, Utjecaj tjelesne aktivnosti na kvalitetu života osoba starije dobi, Utjecaj debljine na lokomotorni sustav, Uvođenje djeteta u svijet sporta.... Dekan Smoljić je naglasio kako bi želio da ovaj skup postane tradicionalan te pozvao studente da pozorno slušaju sva izlaganja jer, kako je rekao, rijetko će moći na jednome mjestu i u jednome danu čuti toliko eminentnih stručnjaka iz područja biomedicine i kineziologije.

Sve nazočne pozdravio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazivši zadovoljstvo ovim skupom kao i novim specijalističkim studijem koji, kako je rekao, ima veliki potencijal i perspektivu.

Pročitano 1877 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase