Australska veleposlanica na sastanku s gradonačelnikom

Na sastanku s gradonačelnikom Na sastanku s gradonačelnikom Foto: Valerija Lozančić

Veleposlanica Australije Susan Cox posjetila je i Grad Vukovar gdje se susrela s gradonačelnikom Ivanom Penavom i zamjenikom predsjednika Gradskoga vijeća Grada Vukovara Pilipom Karaulom.

Naglasila je kako joj je ovo već treći posjet Vukovaru, a posljednji je put bila prije oko mjesec dana s predsjednicom Kolindom grabar Kitarović. - Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovno ovdje i što mogu upoznati vaše planove i probleme malo dublje, izazove grada Vukovara. Također želim upoznati i planove oko Vodotornja te vidjeti što možemo učiniti zajedno, rekla je veleposlanica Susan Cox.

Gradonačelnik je rekao kako Vukovar i Australija imaju nekoliko dodirnih točaka o kojima će razgovarati. Između ostalog o uključivanju hrvatske dijaspore u obnovu Vodotornja te izvozu tvrtke Borovo na australsko tržište, ali i svim ostalim mogućnostima koje se budu pružile. Zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Grada Vukovara Pilip Karaula gotovo devet godina živio je u Australiji pa je veleposlanicu upoznao s lijepim sjećanjima na njenu zemlju. Dodao jei kako je uvjeren da će se mnogi Australci uključiti u donaciju za obnovu vodotornja.

Veleposlanica će tijekom boravka u Vukovaru posjetiti i tvrtku Borovo te HGK Županijsku Komoru Vukovar.

Pročitano 1105 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase