Baldasar: Dođite u Slavoniju! Imate što vidjeti i doživjeti!

Izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav Izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav Foto: R.Rac

Od ukupno procijenjenih 16,7 milijuna kuna bez PDV-a, za obnovu i rekonstrukciju jednog od najprepoznatljivijih simbola otpora Vukovara u Domovinskom ratu - Vodotornja do sada je prikupljeno oko 600.000 kuna, potvrdio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon što je u svome uredu primio splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara. 

- Priča oko Vodotornja ide u dobrome smjeru i to je priča oko koje će se ujediniti cijela Hrvatska - ocijenio je u izjavi novinarima vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Istaknuo je da ga najviše raduje iskazano zajedništvo cijelog hrvatskog naroda koje se pokazalo oko ideje obnove Vodotornja.

Po njegovim riječima, razgovori s splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom potvrdili su potrebu jače suradnje između pojedinih hrvatskih sredina i područja.

- Moramo se okretati jedni drugima i tražiti prostor za otvaranje radnih mjesta. Pomagati se tako da proizvodi iz Slavonije dođu u Dalmaciju i iz Dalmacije u Slavoniju. Samo o našoj umješnosti i povezanosti ovisi perspektiva svih nas - poručio je Penava.

- Razgovarali smo o situaciji u Vukovaru i svim vidovima suradnje iako je dobar dio razgovora bio posvećen upravo obnovi Vodotornja - ispričao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Ocijenio je da su i u Splitu i u Vukovaru zajednički problemi koji se tiču nezaposlenosti, gospodarstva i boljeg standarda građana.

Baldasar je također rekao kako je tijekom razgovora bilo govora i oko realizacije nekih ideja od kojih bi koristi imali i Grad Split i Grad Vukovar. Pri tom nije želio reći o kojima bi se projektima radilo rekavši tek kako bi se prvi od njih ticao suradnje u turizmu.

- Poruka mojim sugrađanima je dođite u Slavoniju. Imate što vidjeti i doživjeti. Dođite što više u Slavoniju - pozvao je Splićane gradonačelnik Ivo Baldasar.

Tijekom boravka u Vukovaru, izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav. 

Pročitano 961 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase