Ispiši ovu stranicu

Otvoreno novoizgrađeno reciklažno dvorište u Petrovačkoj doli

Simbolično otvorenje reciklažnog dvorišta Simbolično otvorenje reciklažnog dvorišta Foto: Valerija Lozančić

Odlaganjem vrećica s plastičnom (žuta) i metalnom (siva) ambalažom te kartonom (plava) u za to namijenjene kontejnere načelnica sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček simbolično su otvorili novoizgrađeno reciklažno dvorište koje se nalazi na odlagalištu otpada Petrovačka dola u Ulici Vijeća Europe bb u Vukovaru.

- Ovo je investicija kojom smo, uz ispunjavanje zakonskih normi i regulativa koje smo prihvatili ulaskom u EU, omogućili i našim sugrađanima da odlažu otpad sortiran u 42 različite komponente. Tu se može ostaviti gotovo sve, od baterija, guma, akumulatora, glomaznog otpada, lijekova.... Time smo u grad Vukovar donijeli jednu dodatnu vrijednost, rekao je gradonačelnik te najavio otvaranje još jednog reciklažnog dvorišta u gradu.

 

Načelnica sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić pohvalila je Grad Vukovar i tvrtku Komunalac rekavši kako su vrlo aktivni i da su njihovi projekti jedni od boljih u RH. -Fond se i dalje podržavati sve projekte koji se odnose na gospodarenje otpadom, odnosno zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Grad Vukovar nam je jako dobar partner, suradnja je uistinu dobra, rekla je Čilić.

Prije službenog otvorenja reciklažnog dvorišta, direktor Komunalca d.o.o., Igor Štrangarević upoznao je nazočne s projektom izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta te trenutnim tijekom radova na sanaciji odlagališta otpada. - Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta ukupne je vrijednosti gotovo 1.900.000 kuna, od toga je 80% sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok preostali dio snosi Grad Vukovar. Započeli su radovi i na sanaciji odlagališta otpada koji uključuju i izgradnju nove kazete za odlaganje otpada, zatvaranje postojećega tijela odlagališta otpada, izgradnju popratnih prometnica... Vrijednost je radova devet milijuna kuna i tu 80 % plaća fond, a ostatak Grad Vukovar, rekao je Štrangarević.

Nakon otvorenja reciklažnog dvorištva, gosti su obišli i radove na sanaciji odlagališta otpada. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je i pomoćnik ministra regionalnog razvoja  i fondova Europske unije, Davor Huška.

Na odlagalištu Petrovačka dola otpad odlažu tri grada i više od 20 općina s područja županije.

Pročitano 1601 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić