Ispiši ovu stranicu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u ponedjeljak, 18. ožujka počinje 29. Lutkarsko proljeće

Na 29. Lutkarskom proljeću u Vukovarko-srijemskoj županiji sudjeluje 15 kazališta iz Hrvatske među kojima su i gosti iz Pečuha i Mostara, a ukupno će biti izvedeno 67 predstava.

Prvi dio ovogodišnjeg Lutkarskog proljeća održat će se od 18. do 22. ožujka u četiri grada, 22 općinska središta i osam mjesta te u Odžaku i Orašju u BiH, a svečanost otvorenja organizirana je u Drenovcima.
Drugi dio, koji će se održavati u Vinkovcima i Ivankovu, zbog radova na obnovi zgrade vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića i Domu kulture u Ivankovuje na programu je od 8. do 12. travnja, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Vinkovcima.

Između ostaloga, Proljeće će obilježiti i međunarodni kazališni projekt za mladu publiku „The letter” u suradnji partnera iz Irske, Engleske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, a malo iznenađenje bit će i Lutkarski paravan – Paravanko koji stiže s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Rečeno je i kako će Poveljom za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva posthumno biti nagrađen Branko Smiljanić, a Poveljom za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva Ivica Lučić.

Pokrovitelji Proljeća su Ministarstvo kulture i medija, Vukovarsko-srijemska županija te gradovi i općine županije.
Tamara Kalistović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu i turizam pozvala je građane, s posebnim naglaskom na one najmlađe, da se odazovu i uživaju u predstavama koje su za posjetitelje besplatne.

Lutkarsko proljeće manifestacija je tijekom koje stotinjak izvedbi predstava pogleda otprilike desetak tisuća djece.

Pročitano 347 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić