U Malinskoj na Krku vukovarsko-srijemski proizvođači prodaju svoje domaće proizvode

U Malinskoj na Krku vukovarsko-srijemski proizvođači prodaju svoje domaće proizvode Foto: VSŽ

U Malinskoj na otoku Krku otvorena je trgovina u kojoj će kupci moći kupiti proizvode domaćih lokalnih proizvođača, ali i proizvođača iz Vukovarsko-srijemske županije predstavljajući lokalnu, zdravu i tradicijom oblikovanu hranu.

- Suradnja između općina Lovas i Malinska-Dubašnica počela je prije više od 30 godina jer su ondje naši mještani bili smješteni za vrijeme Domovinskog rata. Prijateljstvo i suradnja na nizu područja trajala je sve ove godine, a sada nas posebno raduje što je došlo i do suradnje na području gospodarstva – rekla je načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

U priču o povezivanju proizvođača naše županije i Općine Malinska uključio se Agro-klaster d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije, a ideja o poslovnom povezivanju nastala je prije četiri godine, doznajemo od direktora Agro-klastera Zdenka Podolara.
-U ovaj je projekt dosad uključeno 20 OPG-ova iz Vukovarsko-srijemske županije koji su ponudili svoje suhomesnate proizvode, razne vrste sireva, sokove, rakije i likere, vina, med, pekmeze te orašaste plodove, a očekuje se da će se u skorije vrijeme uključiti barem još toliko OPG-ova - rekao je Podolar dodajući kako je potencijal tržišta, odnosno potražnja za domaćim slavonskim proizvodima puno veća od trenutne proizvodnje te da je zainteresiranost za naše  proizvode već sad velika, ali prava situacija uvidjet će se početkom sezone.

-Projekt je hvalevrijedan i vjerujem da će se pokazati kao uspješan model suradnje Zelene i Plave Hrvatske te ćemo u tom slučaju s takvim i sličnim projektima nastaviti i dalje – poručio je Podolar.

Svečanosti otvorenja Butige nazočio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Pročitano 212 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase