Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Nika Markić i Marko Kunac pobjednici 8. Vinkovačkog triatlona

  • Subota, Kol 21 2021
  • Piše: 
Marko Kunac - pobjednik 8. Vinkovačkog triatlona Marko Kunac - pobjednik 8. Vinkovačkog triatlona Foto: Vukovarski triatlon klub

Na jezeru Banja u Vinkovcina održao se 8. Vinkovački triatlon. Na natjecanje je prijavljeno sedamdesetak odraslih osoba, među kojima sedam natjecateljica i pedesetero djece i to je do sada najveći broj sudionika. S obzirom na trenutne okolnosti u sportu u svijetu općenito, organizatori su izuzetno zadovoljni.

Plivanje, biciklizam i trčanje discipline su ovog modernog i izrazito rastućeg atletskog natjecanja. Poredak je uvijek isti, samo su udaljenosti različite.

- Vinkovački triatlon uključuje 400 metara plivanja, dionicu od 20 kilometara biciklom te nakon toga trčanje 5 kilometara. Natjecatelj mora tijekom utrke prijeći unaprijed zadane dionice plivajući, vozeći bicikl odnosno trčeći prema unaprijed zadanom rasporedu. Jako smo zadovoljni što smo uspjeli skupiti toliki broj djece i odraslih - rekla je u ime organizatora predsjednica Triatlon kluba Vinkovci Ivana Babić.

Kineziolozi ističu kako ovaj sport nije niti malo jednostavan. Kad se sva tri sporta spoje, dodaju tranzicije i počne se voditi briga o logistici i taktici, početna predodžba se brzo mijenja.

Za djecu od sedam godina pa nadalje, organizirana je samo trkačka utrka, a uslijed velikog interesa, ograničen je broj prijava zbog epidemioloških mjera.

Prvim utrčavanjem u ciljnu ravninu, Nika Markić iz Vinkovaca i Marko Kunac iz Vukovara, apsolutni su slavljenici 8. izdanja Vinkovačkog Triatlona.

Pročitano 664 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase