Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Uručene zahvalnice volonterima GDCK Vukovar

  • Petak, Pro 02 2016
  • Piše: 
Zahvalnice volonterima GDCK Vukovar Zahvalnice volonterima GDCK Vukovar Foto: Vedran Vuleta

Opća skupština UN-a 1985. godine, proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno međunarodni dan volontera.

Tim povodom predsjednik vukovarskog Crvenog križa dr. Vladislav Nadaš dodijelio je 92 zahvalnice volonterima Crvenog križa u Vukovaru, za iskazanu solidarnost i humanost kao i djelatnicima Hrvatskog radija Vukovar za vjerno medijsko praćenje njihovih aktivnosti.

- To su ljudi koji su se odazvali u teškim trenutcima kada je područje županjske posavine bilo poplavljeno. Svi znamo da su to bili dramatični trenutci. Sama organizacija išla je preko Crvenog križa, a oni su se odazvali pozivu i pomogli u obranama od poplave. Većina njih se uključila i u dramatičnim trenutcima oko izbjegličke krize. Uglavnom su radili u kampu kod Opatovca. Zahvalni smo im na tome – rekao je Nadaš.
crveni križ zahvalnice 2

Cilj je, sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim kako na lokalnoj i nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Ravnateljica GDCK Vukovar Zorica Grgić kaže kako su volonteri zadovoljni jer su mogli volontirati u Crvenom križu.

crveni križ zahvalnice vladimir Borić- Svi volonteri koji su radili za vrijeme migracijske krize su zadovoljni jer su bili dio tima Crvenog križa odnosno dio jedne velike obitelji. Oduševljeni su jer su mogli pomoći tim ljudima. Volontere koji su u Crvenom križu vodimo posebno jer oni imaju drugačije poslove nego volonteri drugih udruga. Poslovi i programi Crvenog križa nikad se ne mogu preklapati s poslovima drugih udruga – kazala je Grgić

Volonteri zadovoljni jer pomogli onima kojima je pomoć bila potrebna

Velimir Borić, volonter: - Pomaže uvijek kada postoji potreba. Pomagali smo za vrijeme poplava pa tako i u Opatovcu. Mi Vukovarci smo osjetili što znači kad nam treba pomoć tako da sam se rado odazvao. Kada vidite bebu od godinu dana, golu i bosu, emocije ne možete suzdržati. Ostao sam u kontaktu s tri obitelji.

crveni križ zahvalnice jovana crevar Jovana Crevar, volonterka: - Zahvaljujem se svim učesnicima koji su sudjelovali u volontiranju kao i Crvenom križu i našoj voditeljici gospođi Grgić. Zadovoljna sam kako smo to napravili jer pomogli smo ljudima koji su bili u jako teškoj situaciji. Bili smo psihička podrška svima koliko god smo mogli. To je iskustvo koje se ne može opisati, a ostaje u sjećanju jako dugo.

Dodajmo kako je GDCK Vukovar održalo i izbornu skupštinu na kojoj je dr. Vladislav Nadaš ponovno izabran za predsjednika, a jednoglasno je usvojeno i izvješće o radu, financijsko izvješće kao i financijski plan i plan rada za 2017. godinu.

Pročitano 1717 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase