S 46 milijuna kuna bit će završena obnova vukovarske bolnice

Izgradit će novu dnevnu bolnicu za Odjel psihijatrije te nabaviti opremu Izgradit će novu dnevnu bolnicu za Odjel psihijatrije te nabaviti opremu Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj bolnici održana je početna konferencija u sklopu projekta Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnoj kirurgiji u općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.

Ovim projektom vrijednim 46 milijuna kuna konačno će biti dovršena obnova vukovarske bolnice, doznajemo od ravnateljica bolnice dr.Vesna Bosanac. -S ovim novcem planiramo dovršiti projekt izgradnje dnevne bolnice Odjela psihijatrije te nabaviti opremu za postojeće dnevne bolnice kirurgije, neurologije i interne medicine koje su obnovljene, ali će nova oprema značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu naših pacijenata. S tim će završiti i obnova naše bolnice, a planirani radovi moraju biti završeni do kolovoza 2019. godine – istaknula je dr.Bosanac. Također je najavila i nove projekte.

-U okviru programa za 12 hrvatskih bolnica osigurali smo 500 milijuna kuna, projekt je bio trajno otvoren do 2020. godine, no sredstva su gotovo apsorbirana – izjavila je na konferenciji ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, dodavši kako je iznimno zadovoljna činjenicom da će ovaj projekt pomoći konačnoj obnovi vukovarske bolnice.

Projekt Opće županijske bolnice Vukovar financiran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. godina.

 

Pročitano 862 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase