Otvoren Festival cvijeća - Vukovarska cvjetna bajka

Prisutna 22 izlagača Prisutna 22 izlagača Autor: Marija Molnar

U središtu Vukovara započeo je deveti po redu Festival cvijeća – Vukovarska cvjetna bajka, a svečano ga je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Prisutna su 22 izlagača iz četiri hrvatske županije, uz našu, tu su još Osječko-baranjska, Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska, a festival traje do nedjelje.

Festival cvijeca2018 Mujkic Babic

-Stiglo nam je proljeće i ova je manifestacija lijepi uvod u proslavu Dana grada 3.svibnja u okviru koje ćemo također imati jedan veliki festival. Ovim događajem pružamo priliku uzgajivačima cvijeća da izlože svoje proizvode ali i građanima da uživaju u ovom trodnevnom cvjetnom ugođaju kao i da opreme svoje domove i vrtove cvijećem-istaknula je Mujkić

Kako se može doznati iz Turističke zajednice Grada Vukovara koja ovu manifestaciju organizira posljednjih nekoliko godina, osim cvijeća, festival nudi bogatu gastronomsku i drugu ponudu, a bit će organizirane i zanimljive radionice za djecu i građane. Također, festival prati i posebna cvjetna instalacija na Trgu RH.

Festival cvijeca2 2018

 

-Uveli smo ove cvjetne instalacije kao simbolični podsjetnik na ono što karakterizira Vukovar ili što je trenutno aktualno za grad. Naša je prva takva instalacija bila Guliverova velika borovska cipela, potom čiklja jer smo grad na Dunavu, prošle godine Alka, a ove smo postavili logo EDEN-a jer je Vukovar-Vučedol-Ilok europska destinacija izvrsnosti na temu kulturnog turizma – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Jasna Babić.

Festival cvijeca2018 gastro

 

 

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase