Održana konferencija pružimo ruke jedni drugima

U gradu se provode brojne aktivnosti za ljude treće životne dobi U gradu se provode brojne aktivnosti za ljude treće životne dobi Foto: EDVU

U Vukovaru je održana konferencija Pružimo ruke jedni drugima u okviru istoimenoga projekta kojega provodi Europski dom Vukovar u suradnji s Udrugom žena Vukovar. Konferencija je okupila različite dionike u zajednici koji su kroz svoje primjere pokazali kako je moguće djelovati u lokalnoj zajednici u cilju poboljšanja kvalitete života osoba treće životne dobi. Projekt se provodi godinu dana, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

-Nizom edukativnih, kreativnih, savjetodavnih i informativnih radionica te međugeneracijskog druženja svih dionika kroz ovaj projekt, otvorili smo mogućnosti za pojačano djelovanje, međusektorsku suradnju te stvaranje novih prilika za kvalitetniji život u lokalnoj zajednici – istaknula je izvršna direktorica Europskoga doma Vukovar Dijana Antunović Lazić. Neki od zaključaka konferencije su da širu lokalnu zajednicu treba informirati o aktivnostima koje se provode za osobe treće životne dobi među kojima su mnogi socijalno isključeni kao i o problemima koji se javljaju tijekom rada s ovom populacijskom skupinom.

-Kroz informiranja i susrete treba raditi na jačanju, umrežavanju i stvaranju novih aktivnosti. Iz prezentacija na konferenciji doznali smo da su potrebe ljudi treće životne dobi velike, a da se brojne aktivnosti koje institucije, udruge i jedinice lokalne samouprave provode za tu populacijsku skupinu uopće ne preklapaju. Upravo povezanost i suradnja mogu biti ključ napretka u zajednici – istaknula je Antunović Lazić.

Na konferenciji su govorili voditelji različitih programa i projekata za ljude treće životne dobi u Vukovaru, predstavnici domova za starije i nemoćne i dr, a predstavljena je i radna verzija kratkoga filma o projektu.

 

Pročitano 816 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase