Vijenci za poginule u pokušaju proboja opsade Vukovara

Polaganje vijenaca Polaganje vijenaca PUVS

Članovi Udruge Specijalne jedinice policije „Roda“ u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova obilježili su 29. godišnjicu stradavanja pripadnika te specijalne jedinice PU varaždinske „Roda“ u akciji Vihor prilikom pokušaja proboja obruča oko Vukovara.

Kod spomen obilježja poginulim policijskim službenicima na izlazu iz mjesta Jarmina prema Karadžićevu položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Učinili su to  predstavnici obitelji poginulih i nestalih pripadnika „Roda“, izaslanik MUP-a  Fabijan Kapular, načelnik PU vukovarsko-srijemske, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Stevan Culej, predstavnici Udruge Specijalne jedince policije „Roda“, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije te načelnici općina Jarmina i Vinica Andrija Draganić i Marijan Kostanjevac kao i predstavnici drugih braniteljskih udruga. Održan je i prigodni program.

U župnoj crkvi sv. Vendelina u Jarmini velečasni Ivan Bešlić služio je svetu misu zadušnicu za smrtno stradale pripadnike SJP „Roda“.

U pokušaju proboja prema Vukovaru 9. studenoga 1991. u napadu na Karadžićevo poginula su četvorica policajaca, jedan je nestao, a dvadesetak ih je ranjeno.

Pročitano 587 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase