I sutra, 5. siječnja, dan žalosti

Odluke je javnosti priopćio premijer Andrej Plenković Odluke je javnosti priopćio premijer Andrej Plenković HRV

Vlada je proglasila katastrofu za Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije pogođene potresom, a potpredsjednika Vlade Tomu Medveda ovlastila za rukovođenje radom Stožera Civilne zaštite u dijelu vezanim uz otklanjanje posljedica katastrofe.

Donesena je i odluka da radom Stožera Civilne zaštite, u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, rukovodi potpredsjednik Vlade Medved.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović obavljat će ostale aktivnosti koje se odnose na Stožer Civilne zaštite, rekao je premijer Andrej Plenković.

Za zamjenike Medvedu Vlada je imenovala potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i ministra graditeljstva, prostornog uređenja  i državne imovine Darka Horvata.

Vlada je tako na sjednici donijela zaključak o osiguravanju smještaja osobama koje su uslijed potresa ostali bez stambenih objekata u kojima su živjeli, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar izvijestio je da je Ured iz raspoloživog stambenog fonda stavio na raspolaganje 220 stambenih jedinica za smještaj.

Vlada je proglasila 5. siječnja Danom žalosti u Republici Hrvatskoj zbog tragičnog stradanja osmero mladih Hrvata u BiH u novogodišnjoj noći.

Pročitano 741 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase