Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Sotin: Gradonačelnik obišao radove na proširenju vrtića

  • Srijeda, Kol 18 2021
  • Piše: 
Sotin: Gradonačelnik obišao radove na proširenju vrtića FOTO: Žana Kunji

Osluškivanje potreba svih sugrađana, pa tako i onih najmlađih, najvažnija je zadaća. Naši najmlađi sugrađani, sotinski vrtićanci, dobiti će stoga nove prostorije.

Dječji vrtić Vukovar 1 ove godine upisao je 616 djece, čak 40 više u odnosu na prošlu godinu, što ukazuje na pozitivan trend rasta broja djece na našem području.

Najmlađi naraštaji Dječjeg vrtića Vukovar 1 u Sotinu, dobiti će nove prostore za igru i boravak. Postojeći vrtić sastoji se od jedne prostorije koju djeca koriste za boravak i spavanje, što nije bilo dovoljno, stoga će postojeća terasa biti rekonstruirana i postati dodatni prostor za boravak. Nova soba i ostale prostorije opremiti će se svom potrebnom opremom.

sotin nadogradnja vrtić

Radove u tijeku posjetio je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima: - Interes nam je izjednačiti standard života u svim dijelovima grada Vukovara, pa tako i u Sotinu gdje smo prije nekoliko godina osigurali cjelodnevni boravak djece što se pokazalo izuzetno dobro. Odrazilo se na porast broja djece u vrtićima i osiguralo mladim obiteljima da imaju u Sotinu mjesto gdje će bez brige ostaviti svoju djecu u sigurnim rukama - rekao je gradonačelnik.

Gradu Vukovaru projekt je odobren u 100% iznosu od nešto više od 300 tisuća kuna. Završetak radova te isporuka i ugradnja opreme očekuje se tijekom rujna 2021. godine.

Proširenjem objekta steći će se uvjeti za upis većeg broja djece te će se omogućit nesmetani rad djeci predškolske dobi koja će biti odvojena od djece mlađeg uzrasta koja imaju odmor nakon ručka. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića iznimno je ponosna na napredak: - Trenutno je upisano ovdje 11 djece od 3 do 7 godina. Ponosni smo jer nas je svake godine sve više i kroz to je vidljivo da grad Vukovar ima budućnost. - zaključila je Mirjana Kulić.

Ovim i sličnim projektima poboljšava se kvaliteta života i odrastanja naših najmlađih sugrađana.

Pročitano 734 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase