Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Na respiratoru u vinkovačkoj bolnici necijepljeni 23-godišnjak

  • Ponedjeljak, Stu 08 2021
  • Piše: 
Na respiratoru u vinkovačkoj bolnici necijepljeni 23-godišnjak Foto: Arhiv HRV-a

Veliki je porast broja zaraženih koronavirusom u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kakvo je stanje na području županije i u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci komentirao je ravnatelj vinkovačke bolnice, dr. Krunoslav Šporčić.

- Imamo porast broja covid pozitivnih bolesnika, a s time je automatski povećan i broj hospitaliziranih. U ovom trenutku imamo 51 pacijenta na covid odjelu i u intenzivnoj jedinici, a od toga je jedan bolesnik na respiratoru dok je troje na visoko protočnoj oksigenaciji - rekao je dr. Šporčić dodavši kako je od njih 51 samo sedam cijepljeno i oni imaju blaži oblik bolesti čime je negirao priče koje kruže gradom da se u bolnici nalaze većinom cijepljeni pacijenti. 

- Hospitalizirani su većinom ljudi starije životne dobi, ali činjenica da jedini pacijent koji je trenutno na respiratoru ima 23 godine i nema nikakvih komorbiditeta govori o ozbiljnosti cijele situacije - naglasio je ravnatelj vinkovačke bolnice.

U OŽB Vinkovci, od 921 zaposlenika, 142 nije cijepljeno. Oni se testiraju dva puta tjedno, a radi se o 96 zdravstvenih i 46 nezdravstvenih radnika. 

- Nijedan necijepljeni zaposlenik u našoj bolnici nije odbio testiranje tako da s te strane nemamo problema. Za sada uspijevamo organizirati posao na taj način, ali ja svakako apeliram i ponavljam da bi se trebali što prije cijepiti i tako zaštiti i sebe i ljude s kojima rade, ali i nama svima olakšati posao - istaknuo je ravnatelj Šporčić pozvavši sve na cijepljenje.

- U ime svih stanovnika Vukovarsko-srijemske županije pozivam sve one necijepljene sugrađane na cijepljenje jer se pokazalo da cijepljeni u puno manjoj mjeri prenose bolest, a ako i obole ona je puno blaža i s puno boljim ishodom liječenja. Cijepite se što prije kako bi što brže stali na kraj ovim nenormalnim uvjetima rada i življenja u našoj županiji - zaključio je Šporčić.

Pročitano 568 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase