Ispiši ovu stranicu

Akcija Udruge Prijatelji životinja: „Slavite, ali bez pucnjave”

Akcija Udruge Prijatelji životinja: „Slavite, ali bez pucnjave” ima za cilj osvijestiti građane o štetnosti pirotehnike na životinje.

Iz Udruge Prijatelji životinja mole građane da ne koriste dopuštenu pirotehniku poput raketa i vatrometa, jer takva pirotehnička sredstva uznemiruju ljude i životinje.

- Molimo sve da zaista ne koriste petarde, redenike i ni ostalu pirotehniku jer je i ona jednako štetna za okoliš i za životinje i naravno plaši i ljude, a naročito one bolesne i stare. Definitivno nikome nije lijepo uznemiravanje pirotehnikom – rekao je Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

Posebno naglašava kako mjesec prosinac nije lak za kućne životinje poput mačaka i pasa koje posebno uznemiruju petarde te im je svaki pucanj novi strah.

- Kućnim životinjama kao što su psi i mačke mjesec prosinac nije ni malo ugodan. Skrbnici pasa muku muče jer jednostavno ne mogu prošetati svoje pse, a daju im čak i sredstva za smirenje. Ono što treba imati na umu je da psi i mačke imaju puno bolji sluh koji je puno osjetljiviji i oni jednostavno ne mogu percipirati petarde i naviknuti se na njih te im je svaki pucanj novi strah – naglašava Oman.

Na žalost dolazi do toga da životinje smrtno stradaju jer im otkaže srce. Iz Udruge Prijatelja životinja govore da takvih slučajeva ima svake godine.
Cilj ove kampanje je kako ističu iz Udruge je doći do zabrane sve pirotehnike F2 i F3 kategorije.

- Zaista nije uredu da vlasnici životinja strepe cijeli dvanaesti mjesec hoće li njihova životinja to preživjeti. I oni trebaju imati pravo da provedu Novu godinu u proslavi ili barem u miru. Zaista nam je drago da se prepoznaje da je pirotehnika i te kako opasna, da ona treba postati dio prošlosti te da je budućnost zaista u razmišljanju o životinjama kako kućnim tako i divljim te naravno o starijim osobama i o djeci – zaključio je Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI