Tjednik, 04.05.2024.

U Tjedniku HRV-a poslušajte:

Obilježavanje Dana grada Vukovara tradicionalno počinje prisjećanjem i i odavanjem počasti onima koji su najzaslužniji što danas živimo u slobodnoj i nezavisnoj državi pa tako i gradu Vukovaru.

Manifestacijom Cvjetni korzo preko 600 mališana čestitalo je svome gradu rođendan.

Dana 2. svibnja 1991. godine, u Borovu selu, iz zasjede srpskih paravojnih postrojbi ubijeno je 12 hrvatskih redarstvenika, pripadnika vinkovačke Specijalne policije. Ovaj svirepi događaj za kojega do danas još nitko nije kažnjen, najavio je početak Domovinskog rata. 33 godine kasnije kod spomen obilježja u Borovu održana je svečana komemoracija

U srijedu je u Hrvatskoj obilježena 29. godišnjica vojno redarstvene operacije Bljesak u kojoj je od velikosrpskog agresora oslobođena zapadna Slavonija.

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana primalja 5. svibnja, na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru danas i u petak održava se Dan otvorenih vrata.

U park šumi Adica, omiljenom izletištu Vukovaraca, u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara tradicionalno je obilježen Međunarodni praznik rada.

U Hrvatskom domu Vukovar proveden je projekt izrade slikovnice za djecu u koji su bili uključeni učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Vukovara.

U Vukovaru je održana tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima.

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore veleučilišta u Županijskoj 52.

Tjednik HRV-a uređuje i vodi Kristina Augustinov. 

Pročitano 186 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase