Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

"Vrtić za bolji život": Vukovarskim vrtićima radno vrijeme do 22 sata

  • Petak, Velj 04 2022
  • Piše: 
Konferencija za medije povodom povlačenja sredstava za projekt "Vrtić za bolje sutra" Konferencija za medije povodom povlačenja sredstava za projekt "Vrtić za bolje sutra" FOTO: Žana Kunji

Projektom iz Europskog fonda "Vrtić za bolji život" osigurana su sredstva za produženi rad vukovarskih vrtića do 22 sata, što će omogućiti ravnotežu između obiteljskog i poslovnog života mladih vukovarskih obitelji.

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije povodom povlačenja sredstava iz Europskog fonda za projekt „Vrtić za bolji život”. Projekt je financiran 85 posto iz Europskog fonda i 15 posto iz državnog proračuna. Vrijednost projekta je gotovo 3.5 milijuna kuna. Riječ je o projektu kojim je planirano produžiti radno vrijeme vukovarskih dječjih vrtića za 5 i pol sati te će tako vrtići raditi do 22 sata. Takvim produženim radnim vremenom omogućeno je druže provođenje vremena djece s roditeljima koji rade smjenski rad. Cilj je uspotaviti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života mladih obitelji u gradu Vukovaru.

- Putem ovog projekta podići ćemo standard predškolskog odgoja u gradu Vukovaru. Osmislili smo ga kako bismo uravnotežili zahtjeve koji su pred mladim vukovarskim obiteljima. Također, kroz projekt će se zaposliti 25 osoba u 6 objekata među kojima su odgojitelji, kuhari, spremači, domari, psiholozi i voditelji projekta – rekao je o projektu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Benefite projekta predstavio je Darijan Zeko, direktor VURE – Razvojne agencije Vukovar te je naglasio kako će projekt trajati 20 mjeseci.
- Nositelj projekta je Dječji vrtić Vukovar 1, a partner je Dječji vrtić Vukovar 2. Osim beneficija koje ostvaruju nositelj i partneri, projekt je vrijednost za građanstvo jer se uravnotežuje poslovni i obiteljski život s obzirom na tržišne turbulencije – rekao je Zeko.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić naglasila je kako je ovaj projekt svima na veliku radost i kako su potrebu za ovakvim projektom zaključili upravo iz razgovora s roditeljima.

Osim za djecu i roditelje projekt je od iznimne koristi i odgajateljima koji će se profesionalno razvijati unutar provedbe, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović.

Već od ponedjeljka očekuje se raspisivanje natječaja nakon kojega će se primiti osoblje i projekt kreće s realizacijom.

Konferenciji za medije nazočili su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, direktor VURE – Razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko te ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić i ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović.

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase