Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemski župan na radnom sastanku u Baču

Vukovarsko-srijemski župan na radnom sastanku u Baču Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji posjetio je u srijedu župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Dekanić se u Rimokatoličkoj župi svetog Pavla Apostola u Baču susreo s čelnicima hrvatske zajednice u Republici Srbiji te je tom prilikom održan i radni sastanak.

- Mi nastojimo biti nazočni na ovom prostoru i nastojimo hrvatskom narodu pomoći da ostane, opstane na ovom području te da zadrži svoju vjeru i kulturu i naravno da zadrži svoj politički identitet. Jedan od osnovnih razloga za dolazak ovdje je upravo i taj da bismo donijeli dobre vijesti vezane uz nove financijske perspektive u Europskoj uniji, nove projekte, nove programe koji se otvaraju gdje županija Vukovarsko-srijemska ima veliki broj zainteresiranih općina i gradova za suradnju sa susjednom Republikom Srbijom, odnosno Vojvodinom, a poglavito s mjestima u kojima većinom žive Hrvati – istaknuo je župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić te pojasnio kako je kroz buduće razdoblje planirana koordinacija pet slavonskih županija s Hrvatima iz Vojvodine koja bi kroz projekte i komunikaciju trebala donijeti pozitivne rezultate.

- Danas smo imali prilika za predstavljanje stanja unutar hrvatske zajednice kako bismo ukazali na elemente društvenog konteksta i da kažemo koji su naši razvojni planovi i gdje možemo pronaći točke suradnje. Ispred nas je nadogradnja suradnje – rekao je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov.

Pročitano 244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI