Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Luka Soldo iz Podolja uz studiranje pokrenuo vlastiti posao

  • Četvrtak, Tra 14 2022
  • Piše: 
Luka Soldo iz Podolja uz studiranje pokrenuo vlastiti posao Foto: Osječko-baranjska županija

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić primio je mladog poduzetnika, 22-godišnjeg studenta Luku Soldu koji je s ciljem širenja svijesti o zdravstvenom učinku biljnih čajeva, uz pomoć obitelji i prijatelja osnovao tvrtku Herbie.

Župan Anušić pohvalio je napore i trud mladog poduzetnika koji se uz pomoć vlastoručno kreiranih biljnih mješavina odrekao cigareta.

- Iako je Luka na početku svoje poslovne i poduzetničke karijere već je pokazao silan talent i trud. Vrlo je rano započeo s hvalevrijednim projektom koji je dobio nagradu za najbolju poduzetničku ideju u Hrvatskoj te se pokazao kao projekt od koristi za cijelu zajednicu, od kojeg će moći živjeti i njegova obitelj, ali i potencijalni zaposlenici. Namjera mi je bila upoznati ga, čuti njegova razmišljanja i dati mu do znanja da je Osječko-baranjska županija na raspolaganju njemu i sličnim mladim ljudima u realizaciji njihovih snova i projekata. Poduzetništvo, obrtništvo i inovacije su uvijek u našem fokusu jer samo uz iskorištavanje vlastitih resursa možemo izgraditi snažno gospodarstvo - rekao je župan.

Vlasnik tvrtke Herbie Luka Soldo zahvalio se županu i Osječko – baranjskoj županiji na potpori i iskazanoj volji da pomogne ne samo njemu već i ostalim mladim poduzetnicima u realizaciji osmišljenih projekata.

- To je dodatni razlog za ostanak u županiji, odnosno Hrvatskoj. Ideja koju sam pokrenuo nastala je jer sam htio pomoći sebi ali i drugima s obzirom sam bio ovisnik o cigaretama, a želio sam prestati s pušenjem. Započeli smo s proizvodnjom biljne mješavine bez nikotina, odnosno čaja kojim i dalje želimo ljudima pružiti mogućnost korištenja biljaka za opuštanje dajući im pri tome poruku da je želja za opuštanjem i smirivanjem potpuno normalna, ali na jedan drugačiji način. Do sada smo dobili nekoliko nagrada koje nam daju vjetar u leđa, a želja nam je proširiti poslovanje i izvan Hrvatske te zapošljavati ljude iz naše županije – rekao je Soldo.

 

Pročitano 433 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase