Planirali uključiti 50 djece u naprednu školu plivanja, a odazvalo se 120

Planirali uključiti 50 djece u naprednu školu plivanja, a odazvalo se 120 Foto: HRV/Jasenka Vrdoljak

U Javnoj ustanovi Sportski objekti Grada Vukovara održana je završna konferencija trogodišnjeg EU projekta Swim, vrijednog oko milijun i pol kuna.

Pokrenut je 2019.godine kako bi se osigurala potrebna sredstva za uključivanje djece osnovnoškolske dobi od prvog do četvrtog razreda u sportske programe na vukovarskom plivalištu. U konačnici, od planiranih 50 djece, projekt je uključio njih 120 kako bi sudjelovali u naprednoj školi plivanja. U okviru projekta nabavljen je i minibus kojim su djeca besplatno prevožena od matičnih škola do plivališta.

– Nastavit ćemo provoditi ove aktivnosti i nakon što projekt završi 24.prosinca. Usluga prijevoza kao nešto novo u našem gradu, pokazala se jako dobrom i dobili smo pozitivne komentare kako od roditelja tako i od djece – naglasila je koordinatorica projekta Matea Grbavac, dodavši da su kroz projekt zaposlili i troje ljudi odnosno koordinatoricu, trenericu i vozača. 

O projektu je na završnoj konferenciji govorio i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Grada Vukovara Ivan Szabo, naglasivši kako će s aktivnostima nastaviti, ali i uvesti simboličnu cijenu prijevoza dok ne pronađu nove financijske mogućnosti za besplatan prijevoz.

- Nastojat ćemo da ovaj sadržaj i prijevoz opet budu besplatni za naše korisnike, a sve planiramo ugraditi u novi projekt koji ubrzo kreće – naglasio je Szabo.

U ime Grada Vukovara konferenciji je nazočio pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić. 

Pročitano 316 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase