Prevaren preko Facebooka za 1300 eura

Prevaren preko Facebooka za 1300 eura Foto: HRV/J.V.

Jučer, 3. siječnja, 35-godišnjak iz Marinaca prijavio je policiji da je prevaren prilikom kupovine alata putem društvene mreže Facebook.

Iz policije javljaju da nakon što je 24. studenog 2022. godine s oglašivačem dogovorio kupovinu kolica s većom količinom alata za iznos od 250 eura, 35-godišnjak je, uslijed obmane oglašivača da ne unosi dobar kod i da prijenos novčanih sredstava nije izvršen, više puta autorizirao transakcije sa svog bankovnog računa, čime je s njegovog računa isplaćeno preko 1.300 eura na račun počinitelja u inozemstvu.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Ujedno iz policije upozoravaju  građane da budu oprezni prilikom online kupovine odnosno da kupuju od pouzdanih internetskih prodavača, da dobro razmisle ukoliko im ponuda zvuči predobro da bi bila istinita jer vjerojatno nije, da kad god je moguće odaberu plaćanje pouzećem tek kada dobiju proizvod te da ukoliko prodavač ustvrdi da uplata nije prošla nakon autorizacije, provjere stanje bankovnog računa i isplate. 

"Hrvatska policija u suradnji s EUROPOL-om provodi kontinuirane aktivnosti u cilju podizanja svijesti građana o sigurnoj kupnji putem interneta, a građani se mogu dodatno informirati kroz opće savjete o sigurnoj online kupnji na web stranici EUROPOL-a - priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

Pročitano 1208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase