Ispiši ovu stranicu

Od ponedjeljka besplatni obroci za sve osnovnoškolce

Od ponedjeljka besplatni obroci za sve osnovnoškolce Foto: Valerija Lozančić

I Vukovarski će osnovnoškolci sukladno mjerama Vlade RH od ponedjeljka u školama imati besplatne obroke, ali oni neće u svim školama moći odmah biti topli.

U okviru mjera Vlade RH svi bi učenici osnovnih škola u drugome polugodištu trebali u školama imati besplatne tople obroke, a upute na koji će se način mjera realizirati tek su stigle.
Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić rekao je kako je navedena mjera pohvalna, no nemoguće ju je odmah provesti s obzirom da nemaju sve škole iste uvjete i mogućnosti, niti ih mogu osigurati u tako kratkom roku. Stoga će u početnoj fazi vrsta obroka koje će učenici moći konzumirati u školi ovisiti o prostornim i kadrovskim kapacitetima pojedine škole.

Učenici osnovne škole Josipa Matoša već dugi niz godina imaju kuhane obroke u svojoj školi, a topli obrok uskoro će se moći pripremati i u novoobnovljenoj Osnovnoj školi Nikole Andrića.
- Osnovna škola Nikole Andrića ima modernu kuhinju, a osnivač je platio i 87.000 kuna u opremanje blagovaonice i ta bi škola, uz dodatno zapošljavanje, prva mogla učenicima osigurati tople obroke. Osnovnima školama Mitnica i Dragutina Tadijanovića potrebna su ulaganja u tehniku i nadam se da ćemo i ondje vrlo brzo moći realizirati tople obroke. Škole Antuna Bauera, Blage Zadre i Siniše Glavaševića nemaju opremljene kuhinje pa dok ne iznađemo rješenje u tim će se školama posluživati kvalitetni hladni obroci – rekao je pročelnik Dimić.

Naveo je kako je jedno od prihvatljivih rješenja opremanje centralne kuhinje poput one koja funkcionira u dječjim vrtićima ili opremanje svake škole pojedinačno.

Pročitano 297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić