Održava se 17. tjedan cjeloživotnog učenja

Održava se 17. tjedan cjeloživotnog učenja Foto: Pučko otvoreno učilište Vinkovci

Sedamnaest godina zaredom, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, građani imaju priliku sudjelovati na besplatnim predavanjima, radionicama, okruglim stolovima i sličnim događanjima, a brojne obrazovne ustanove i ove će godine potencijalnim polaznicima predstaviti mogućnosti obrazovanja koje nude.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na promociju cjeloživotnog učenja te organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja. Koordinatorica za Vukovarsko-srijemsku županiju Danijela Čengić rekla je kako je riječ o UNESCO-ovoj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima, pa tako i u našoj županiji.
- Organiziranjem ove kampanje najviše se, između ostalog, ističe važnost kontinuiteta promicanja cjeloživotnog učenja i samim time posljedičnog jačanja svijesti građana. Želimo osvjestiti ljude i pokazati da se unatoč svim okolnostima može i treba cjeloživotno učiti – objasnila je Čengić naglasivši kako se građani naše županije rado odazivaju na aktivnosti programa.
- Možemo ponosno reći kako se svake godine sve više sudionika prijavljuje. Od osnovnih do srednji škola, ustanova i udruga, učilišta i poduzetnika te malih obrtnika – zaključila je.

2022. godine održano je 536 događanja u kojima je sudjelovalo 276 različitih institucija u suradnji s partnerima, a kako je rekla Čengić, nada se kako će brojke ove godine biti i veće. Program održavanja radionica i drugih aktivnosti možete pronaći na web stranici cjelozivotnoucenje.hr, a traje od 17.do 23. travnja 2023.

Pročitano 234 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase