Festival znanosti održan u Gimnaziji Vukovar

U cijeloj Hrvatskoj od 24. travnja u tijeku je dvadeseti po redu Festival znanosti, a drugi po redu koji se održava u Vukovaru.

Organizatori su Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Gradski muzej Vukovar na čijim lokacijama će se i provoditi aktivnosti. Tema ovogodišnjeg Festivala je Priroda i društvo, koju je moguće interpretirati na različite načine jer omogućuje kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa. Cilj je približiti i promovirati znanstvene teme te uspostaviti dijalog između znanosti i javnosti kako bi se ukazalo na važnost i sveprisutnost znanosti. Više o provedenim aktivnostima i samom festivalu rekla nam je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.
- Drugi po redu festival u našem gradu, posebno mi je drago što smo ovom inicijativom upisali naš grad na kartu Festivala i pridružili se ostalom gradovima u Hrvatskoj. Naši primarni posjetitelji festivala bili su učenici osmih razreda osnovnih škola koji su na kreativan i zanimljiv način upoznali razne teme, imali su priliku upoznati Gimnaziju Vukovar i njezine osobitosti – istaknula je ravnateljica škole.

Karolina Dvojković, članica organizacijskog odbora Festivala znanosti i profesorica fizike u Gimnaziji Vukovar, naglasila je kako je prvi festival imao izvrsnu posjećenost i suradnju te su se i ove godine odlučili nastaviti s provedbom festivala
- Ove smo se godine fokusirali da se kao škola predstavimo u jednom danu Festivala, nastojali smo učenicima osnovnih škola kroz radionice i aktivnosti, prikazati i približiti rad naše škole – rekla je Dvojković.

 Festival znanosti traje do 29. travnja.

 

Pročitano 191 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase