STEM kombi u Vukovaru

STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ kako bi kod djece i mladih razvijao zanimanje za STEM područja, a starije građane upoznavao s vrijednošću dostignuća iz tih područja, tj. prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, te njihovom primjenom u svakodnevici.

STEM kombi tijekom proljeća obilazi 20 hrvatskih županija. Koristeći njegov laboratorij STEM ambasadori i članovi projektnog tima održavaju niz zanimljivih radionica i interaktivnih predavanja za osnovnoškolce, srednjoškolce i ostale građane.

U utorak je STEM kombi u Vukovaru. Dopodne će biti kraj Osnovne škole Nikole Andrića čiji će se učenici uključiti u raznovrsne STEM aktivnosti. Od 16.30 do 19 sati STEM kombi će biti parkiran u Perivoju Miše Barne u Borovu naselju. Tamo u njegovu unutrašnjost mogu zaviriti svi zainteresirani građani.

U srijedu STEM kombi dolazi u Osijek. U prvom dijelu dana njegovu će opremu koristiti učenici Osnovne škole August Šenoa, a od 17.30 do 19 sati kombi će biti kraj Pješačkog mosta, bivšeg Mosta mladosti, na šetnici uz Dravu. STEM ambasadori građane će podučavati kako se koriste STEM uređaji, a kod najmlađih će pokušati rasplamsati interes za STEM područja. Nadahnjivat će ih i pričama o znanstvenicima koji su svojim izumima mijenjali svijet.

STEM ambasadori su srednjoškolci, studenti, zaposlenici u realnom sektoru te znanstvenici koji se educiraju kako na suvremen način javnosti, posebice djeci i mladima, prenositi znanje iz STEM područja.

„Razvoj mreže STEM ambasadora“ projekt je jačanja kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR. Projekt ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna.

 

Pročitano 288 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase