Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan narcisa

Obilježen Dan narcisa Kristina Augustinov / HRV

Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, koji je pokrenula Hrvatska liga protiv raka.

Liga protiv raka Vukovar i Klub žena liječenih na dojci Vukovar u središtu grada obilježili su Dan narcisa.

- Ove godine odlučili smo na više mjesta obilježiti ovaj dan, tako da ove godine obilježavamo Dan narcisa u Tovarniku, Lovasu i gradu Iloku. U svakom od tih mjesta su naše članice Kluba žena liječenih na dojci gdje ovom prigodnom akcijom upozoravamo na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.- rekla je Ahnetka Stjepanović glavna sestra Doma zdravlja Vukovar - pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Od ove bolesti prethodne godine obolilo je 90 žena na području županije.

Rak dojke zloćudna je bolest koja se razlikuje prema vrsti tkiva od kojeg je nastala i prema proširenosti. Različite vrste raka dojke ponašaju se različito. Neki rastu sporo i rijetko metastaziraju, dok su drugi agresivniji, rastući i šireći se brzo. Budući da su simptomi rijetki u ranim stadijima bolesti, redoviti samopregledi dojki od izuzetne su važnosti. Iako se većina slučajeva raka dojke dijagnosticira kod starijih žena, od raka dojke mogu oboljeti i mlađe žene, stoga je važno da se već od najranije mladosti započne i stekne navika redovitih samopregleda dojki.

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI