Ispiši ovu stranicu

DP potpisao koalicijski sporazum s pet stranaka i nezavisnim zastupnicima

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisao je u Zagrebu koalicijski sporazum sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnima zastupnicima.

Na konferenciji za novinare kao glavne prioritete Penava je istaknuo rješavanje demografskog problema, zaštitu hrvatske poljoprivrede, vraćanje života u sela i sprječavanje ilegalnih imigracija kako bi Hrvatska s njezinim građanima ostala najsigurnija zemlja Europske unije. Naglasio je kako ovdje nisu zbog svojih taština, imena i prezimena, nego rješavanja ključnih hrvatskih problema po prioritetima, a uvjeren je da bez njih neće moći biti formirana iduća vlada.

Na novinarski upit je li mu bliži  HDZ ili SDP rekao je kako je to prvenstveno onaj tko će, kao pouzdaniji partner podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te da su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise.

- To nikako ne može biti SDSS ni Možemo, jer  ono što radi premijer Plenković sa Pupovcem i Stanimirovićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti - poručio je Penava dodajući kako Hrvatska treba konačno dobiti Vladu i vlast koja će početi voditi brigu o interesima građana, a ne o taštinama dva brda kako što imamo sada. Pozvao je birače da ne nasjedaju na priču o samo dva izbora i biranju manjeg zla.

Upitan vide li se u suradnji s Milanovićem na "trećoj republici", Penava je rekao je kako ga to ne zanima i da DP-a nema u toj priči, nego u vraćanju suverenosti u punom opsegu  od poljoprivrede do financijskog i naftnog  sektora.

Rekao je kako bi im Most bio prihvatljiv partner i da su mu nudili koaliciju jer im je svjetonazorski blizak te izrazio žaljenje što do toga nije došlo.

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić zauzeo se za strogo kažnjavanje ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no da ne treba izjednačavati kriminalce s izbjeglicama i ljudima u potrebi.

Ustvrdio je kako je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, a da će nakon objave izbornih rezultata vidjeti koliko su jaki i koliko su drugi jaki.

 

Pročitano 330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić