Ispiši ovu stranicu

Na Izvještajno radnom Saboru UDVDR-a predstavljena aktivnost županijske podružnice

Na Izvještajno radnom Saboru UDVDR-a predstavljena aktivnost županijske podružnice Foto: Novosti.hr

Sinoć je u Domu hrvatskih branitelja u Vinkovcima održan Izvještajni radni Sabor Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata podružnice Vukovarsko-srijemske županije. Izvješće o radu u protekloj godini podnio je Milan Draženović, predsjednik županijskog UDVDR-a.

- Kao predsjednik najbrojnije udruge naše županije, moram se pohvaliti da smo imali puno događanja u protekloj godini. Zadnja akcija koju smo imali bila je pošumljavanje hrasta lužnjaka, u dogovoru s Hrvatskim šumama. Tijekom godine odlazili smo na razna obilježavanja, podijelili smo osam laptopa studentima naših branitelja i četiri računala našim ograncima koji imaju prostorije, a nisu imali zadovoljavajuću elektroniku - rekao je Draženović dodajući kako udruga usmjerava branitelje veteranskim centrima, a također organizira i sistematske preglede branitelja u Vinkovcima i Vukovaru.

Udruga trenutno broji više od 3.000 članova, a djeluje u svim općinama i gradovima županije.
-U ogranku u Nuštru organizirana su Grahijada i razna sportska natjecanja na kojima je bilo oko 1000 sudionika. Ogranak u Jankovcima pravi spomenik za dva poginula hrvatska branitelja u šumi između Cerića i Vinkovaca. Također, održali smo po prvi puta Hod za mir u Vinkovcima, a ove godine ćemo održati i Križni put - dodaje Draženović.

Udruga svake godine organizira i Županijske sportske igre, a ovogodišnjima će domaćin biti Općina Nijemci 25. svibnja. Na igre se odazove oko 400 do 500 članova, a postižu se i zavidni rezultati na državnoj razini. Naime, zadnje dvije godine članovi UDVDR naše županije osvajali su prvo mjesto na državnoj razini, a ako i ove godine budu najbolji na natjecanju u Varaždinskoj županiji, pehar pobjednika ostat će im u tajnom vlasništvu.

Izvještajnom radnom Saboru nazočio je i župan Damir Dekanić.
-Udruga ima pregršt aktivnosti tijekom godine i puno humanitarnih akcija. Samo pozicioniranje čelnika udruge županijske razine na mjestu potpredsjednika državne razine dovoljno govori o aktivnosti i ugledu ljudi koje vode županijsku udrugu - zaključio je Dekanić.

Pročitano 228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić