Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Gospodarstvo VSŽ u 2012. bilježi negativan financijski rezultat

  • Utorak, Lis 29 2013
  • Piše: 
U 10 godina VSŽ realizirala 245 milijuna eura U 10 godina VSŽ realizirala 245 milijuna eura Foto: Jasenka Vrdoljak

Kao rezultat utjecaja globalne gospodarske krize i nakon ostvarenog pada ukupnih prihoda u 2009. i 2010.godini, u 2011.gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije ponovno bilježi rast ukupnih prihoda i to za 1,8 posto u odnosu na 2010.

Rast prihoda nastavlja se i u 2012.godini kada je ostvareno 9,6 milijardi kuna, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje iznosi 6,4 posto. Rast prihoda je nažalost praćen većim rastom troškova poslovanja, tako da je gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u 2012.godini zabilježilo povećanje rashoda za 9,9 posto te je ostvaren negativan financijski rezultat od 379 milijuna kuna što je povećanje za pet puta, rekao je tajnik vukovarske Županijske komore Ivan Marjanović na sjednici Gospodarskog vijeća.

Gospodarstvo VSŽ-a sudjeluje u poslovanju gospodarstva Hrvatske sa 1,6 posto tvrtki koje ostvaruju 1,6 posto prihoda i 2 posto ukupnog broja zaposlenih osoba.

Izvješću o gospodarskom stanju u županiji je prethodio dijalog s članovima Gospodarskog vijeća na temu „EU i gospodarstvo Republike Hrvatske“ je upriličio hrvatski zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković. Kroz dijalog im je želio približiti svoj rad te kroz razgovor pokušati zajednički iznaći najbolja rješenja za pozicioniranje Hrvatske i njenih tvrtki na tržištu Europske unije. Plenković kaže kako zastupnici u EU parlamentu, ali i kolege u Saboru kontinuirano apeliraju na aktualnu Vladu da učini puno veće napore od onih koje je učinila u protekle dvije godine na pripremama za povlačenje sredstava iz strukturnih i kohezijskog fonda

Plenković se prethodno u Palači Srijem susreo sa županom Božom Galićem gdje su razgovarali o angažmanu Županije na EU projektima. U proteklih deset godina naša je županije kroz kvalitetne projekte realizirala više od  245 milijuna eura.   

Pročitano 1911 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase