Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Ubrzava se normalizacija života na poplavljenom području

  • Utorak, Lip 24 2014
  • Piše: 
Jadran Perinić danas je obišao poplavljeno područje Jadran Perinić danas je obišao poplavljeno područje Foto: HRV

Na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini počinje uklanjanje dezinfekcijskih barijera barijere, što je dosad najveći pomak u sanaciji terena

U Županijskom stožeru za zaštitu i  spašavanje Vukovarsko-srijemske županije danas je održan sastanak  na kojem je odlučeno ubrzati normalizaciju života na poplavljenim područjima što će se definitivno postići uklanjanjem dezinfekcijskim barijerama, potvrdio je za naš radio nakon sastanka  Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje. - Malo smo predefinirali naše aktivnosti, ali iz županijskog su nas stožera izvijestili da i oni prestaju sa svakodnevnim sastancima i njihovi županijski uredi preuzimaju na razini svojih odgovornosti i unutar svojih resora, obavezu da se u jedinicama lokalne samouprave provode mjere iz njihove nadležnosti, pojasnio je Perinić te izrazio zadovoljstvo napretkom na terenu.

-Mogu reći da sam iznimno zadovoljan, a to nam priznaju i stručnjaci iz drugih zemalja koji su obišli ovo područje nakon što ih je interesiralo kako smo se nosili s ovim izazovom. Sada su stvoreni osnovni preduvjeti, još imamo cirka 100-ak kuća koje doslovno treba dezinficirati i oprati, a to će dosadašnjom dinamikom biti završeno u iduća dva dana-najavio je Perinić.

Nakon toga, otvara se jedan prostor za djelovanje prije svega graditeljstva i poljoprivrede, a svakako i socijalnih služba i drugih djelatnosti potrebnih kao podrška stradalom stanovništvu.

Pročitano 1524 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase