Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98

Električni bicikli za komunalne redare Grada Vukovara

  • Petak, Stu 06 2015
  • Piše: 
Električni bicikli Električni bicikli Foto: D. Matić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Gorana Martinovića ispred zgrade Gradske uprave predstavio je električne bicikle namijenjene komunalnim redarima.

Tijekom prošle godine Grad Vukovar se prijavio na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u prometu.

 

Prijava se odnosila upravo na kupnju pet električnih bicikala za potrebe komunalnih i prometnih redara u Gradu Vukovaru. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavu je ocijenio pozitivnom te odlučio sufinancirati u visini od 80% odnosno s 38.399,95 kuna.

-Električni bicikli će pojednostaviti kretanje komunalnih redara, biti će mobilniji i lakše će obavljati posao. Ovaj projekt će također donijeti i uštede, manje će se goriva trošiti, a pridonosi i očuvanju okoliša, rekao je gradonačelnik.

-Grad Vukovar proveo je postupak nabave bagatelne vrijednosti za navedenu robu gdje je tvrtka BIM SPORT d.o.o. odabrana kao najpovoljnija s cijenom od 39. 996 kuna, odnosno po ukupnoj cijeni od 49.995 kuna, rekao je pročelnik Martinović.

-Komunalni redari dobili su i nove prepoznatljive jakne u kojima će biti građanima prepoznatljiviji i pristupačniji, rekao je viši referent za komunalno gospodarstvo Domagoj Togonal.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će projekt iznosom od 38.399,95 kuna dok će Grad Vukovar iz proračuna izdvojiti 11.595,05 kuna.

Pročitano 1936 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase