Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Održana 28. sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije

  • Četvrtak, Srp 14 2016
  • Piše: 

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana 28. sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije.

Prihvaćen je prijedlog prvih izmjena i dopuna proračuna županije za 2016. godinu. Ovim prijedlogom izmjena i dopuna, kako je istaknula pročelnica Upravnog odbora za financije Sandra Adžaga županijski proračun sada iznosi 618 milijuna i 800 tisuća kuna.

- Kada oduzmemo namjenske i vlastite prihode od zdravstvenih ustanova, osnovnih i srednjih škola onda vidimo da je stvarni proračun za 2016. godinu 169 milijuna kuna i veći je za šest milijuna i 800 tisuća kuna. Prije svega ovo povećanje proračuna se odnosi na povećanje prihoda dobiti Plinare istočne Slavonije u iznosu od 2 milijuna i 40 tisuća kuna, iznos od milijun i 500 tisuća kuna za saniranje poplava, pomoć ministarstva graditeljstva u iznosu od milijun i 400 tisuća kuna za rad upravnog odjela za prostorno uređenje građenje i zaštitu okoliša. Tu je još i pomoć za saniranje kotlovnice u Gimnaziji M. A. Reljković Vinkovci, sredstava ministarstva znanosti, kao i povećanje prihoda poreza na dohodak - rekla je Adžaga.

Na sjednici je prihvaćeno više izvješća. O poslovanju za 2015. godinu tvrtke EKOS za gospodarenje otpadom Osijek, izvješće o radu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana i Opće županijske bolnice Vinkovci, izvješće o radu domova zdravlja Vukovar, Vinkovci i Županja, Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije, Zavoda za hitnu medicinu i Agencije za razvoj Vukovarsko – srijemske županije Hrast. Vijećnici su saslušali i izvješća o stanju tržišta rada u prošloj godini na području Vukovarsko – srijemske županije, kao i izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju, također za prošlu godinu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vinkovci.         

Pročitano 1636 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase