NAJNOVIJE
Ekonomska škola Vukovar održala Dan otvorenih vrata

Ekonomska škola Vukovar održala je danas Dan otvorenih vrata. Tijekom dana djelatnici i učenici održali su razne prezentacije o školi, obilazak škole, Sajam vježbeničkih firmi, a organizirali su i posjet Školskom radiju, Učeničkoj zadruzi i Fitness centru škole. Više o ovome danu ispričala je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj.

- Ekonomska škola Vukovar danas je otvorila svoja vrata za sve zainteresirane buduće učenike i njihove roditelje tako da su mogli pogledati kako izgleda naša škola. Ujedno, zainteresiranima smo predstavili i naše programe – četiri obrazovna programa koja nudimo, a to je obrazovanje u smjeru ekonomist, komercijalist, upravni referent i od nove nastavne godine obrazovanje za farmaceutskog tehničara/tehničarku. Osim toga, prezentirali smo im školu, budući su učenici obišli školu, pogledali učionice, sportske aktivnosti su organizirane za njih i drugo – rekla je Vinaj te se osvrnula na nedavno preseljenje Ekonomske škole Vukovar.
- Od 15. travnja nalazimo se u novoj zgradi. Mogu reći da smo se dobro priviknuli i da nam je lijepo, puno smo novoga ponudili i našim učenicima. Još jednom se zahvaljujem Veleučilištu na svoj doniranoj opremi i što su nam na taj način omogućili da nastavimo, ali i unaprijedimo rad Ekonomske škole Vukovar – naglasila je Vinaj.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 14:22)
Kako postati policajac/policajka?

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kampanju „Budi zakon! Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 14:17)
Vozio pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijekom protekla 24 sata na našem je području zabilježeno sedam prometnih nesreća. U nesrećama u Otoku i na autocesti Zagreb-Lipovac lakše su ozlijeđene četiri osobe, dok je u pet prometnih nesreća u Vinkovcima, Bošnjacima i na autocesti Zagreb-Lipovac nastupila materijalna šteta.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 13:57)
Udruga Golubica ima dva državna prvaka

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“, sudjelovali su, uz pratnu voditelja, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici i 7.mitingu u združenoj atletici, održanima u Puli 9. i 10.svibnja ove godine.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 13:17)
Majoru Mediću 14 godina zatvora za ratni zločin nad vukovarskim braniteljima

Kako prenosi Dnevnik.hr, na Županijskom sudu u Osijeku završeno je suđenje Vojislavu Mediću za ratne zločine nad zarobljenim braniteljima Vukovara u srpskim koncentracijskim logorima. Dosuđeno mu je 14 godina zatvora, a na ovu presudu ima pravo žalbe od 15 dana. 

Vojislav Medić uhićen je u lipnju prošle godine, a tužiteljstvo ga je teretilo da je kazneno djelo počinio od sredine studenog 1991. pa do 14. kolovoza 1992. na području Srbije, kao ispitivač u logorima Stajićevo, Sremska Mitrovica i Niš u koje je iz Hrvatske dovedeno i zatočeno više stotina zarobljenih pripadnika hrvatskih oružanih postrojbi. Jedan od svjedoka bio je i saborski zastupnik i nekadašnji zatočenik srpskih logora Stipo Mlinarić koji je naveo da je zarobljen 19. studenog 1991. u Borovo kommercu te skupa s ostalim zarobljenim braniteljima autobusima odveden u Sremsku Mitrovicu i Stajićevo. Svjedočio je kako su ih tijekom puta pripadnici Jugoslavenske narodna armije više puta tukli i zlostavljali, među ostalim i tijekom prolaska kroz tzv. špalir dugačak oko 20 metara, kada su ih vojnici udarali palicama, kablovima i kundacima pušaka.
- Nakon što sam prebačen u vojni zatvor u Nišu, tamo smo dočekali međunarodno priznanje Hrvatske 15. siječnja 1992. godine. Tada za to nismo znali, ali su nas vojnici zato cijelu noć tukli i na kraju su nas natjerali da legnemo na pločice u hodniku, a oni su trčali preko nas - rekao je Mlinarić dodajući kako je tijekom boravka u logorima više puta ispitivan, a nakon što je iz Niša vraćen u Sremsku Mitrovicu ponovno je, četiri do pet puta, vođen na ispitivanje. Od toga ga je dva ili tri puta ispitivao Vojislav Medić, koji mu se predstavio imenom i prezimenom, kao major i kao njegov ispitivač.
- Zanimalo ga je gdje i kako je poginuo Blago Zadro te tko je naredio da se prokopa rov u Hercegovačkoj ulici u Vukovaru, iz kojega smo gađali tenkove na Trpinjskoj cesti - rekao je Mlinarić pojašnjavajući kako ne može reći da ga je Medić osobno tukao, ali su ga, u njegovoj nazočnosti tukla dvojica vojnika tako da je zbog batinanja pao sa stolice.

- Na drugom ispitivanju Medić mi je rekao da iz logora nikada neću izaći, a ako i izađem da ću biti zadnji koji će izaći, a tako je i bilo jer sam razmijenjen u zadnjoj razmjeni 14. kolovoza 1992. - objasnio je Mlinarić.

Na kraju iskaza Mlinarić je poručio Mediću kako mu sve oprašta, jer je davno svima sve oprostio. "Ne mrzim vas, nikome ne želim zlo, jedino želim da presuda bude pravedna, kako se to više nikada nikome ne bude dogodilo pa ni srpskom narodu koji je bio zaveden i upućen u jedan besmisleni rat - poručio je Mlinarić.

Vojislav Medić iz Beograda uhićen je u lipnju 2022. na graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Hrvatsku, gdje ima roditeljsku kuću. Od prvog ispitivanja tvrdi kako je došlo do zamjene identiteta te da je vukovarske branitelje zlostavljao neki drugi Medić. Niz je branitelja, pak, na prepoznavanju u policijskoj postaji nakon njegova uhićenja upravo u Medića pokazao prstom kao u ispitivača i zlostavljača iz Stajićeva i Sremske Mitrovice.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:55)
Izabrani članovi vukovarskog SDP-a na čelu s predsjednicom dali neopozive ostavke na sve stranačke funkcije

Izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar na čelu s predsjednicom Biljanom Gaća dali su neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.
Kako navode u dopisu predsjedniku SDP-a Hrvatske Peđi Grbinu te članicama i članovima SDP-a Hrvatske, osjećaju se duboko razočarani i prevareni najnovijom odlukom predsjednika kojom je, kako kažu, predao Grad Vukovar desnici.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:49)
Kosovar pokušao ilegalno ući u Hrvatsku

Policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo su jučer, 14. svibnja u jutarnjim satima na graničnom prijelazu Bajakovo kontrolirali 27-godišnjeg državljanina Kosova koji je prikrivajući identitet pokušao nezakonito ući u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz vukovarsko-srijemske policijske uprave. 

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:01)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 57

Utorak, 26 Veljača 2013 08:31

Danas je Hrvatski dan liječnika, a obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. kada je pokrenuta inicijativa za osnivanje Hrvatskog liječničkog zbora. Zagrebački liječnici su u gostionici "K caru austrijskom" pokrenuli inicijativu, iste godine Zbor je osnovan i bio je osmo nacionalno liječničko društvo u Europi. U temi dana vas pitamo što mislite o liječnicima danas? Obavljaju li dobro svoj posao? Jesu li dovoljno stručni? Poštuju li dovoljno Hipokratovu zakletvu? Smatrate li da ih ima nedovoljno? Nazovite nas na 450-452 u 10:40 sati ili komentirajte na našoj facebook stranici.

Petak, 01 Ožujak 2013 06:00

Ne morate biti pobornik ni makrobiotike ni “zdrave prehrane” da biste se već prvim kušanjem zaljubili u ovu čudesnu slasticu. Ona se može prirediti i od obične riže, ali od integralne ima osebujan okus i potiče probavu. Vrijeme pripreme je 45 minuta.

Četvrtak, 28 Veljača 2013 06:00

Kruh mijenja okus i izgled ovisno o dodacima. Kruh s krumpirom, recept kojega vam predlažemo, sigurno će vas osvojiti okusom zbog kojega vam neće biti žao podosta vremena što ga zahtijeva njegova priprema. Vrijeme pripreme je 110 minuta.

Srijeda, 27 Veljača 2013 06:00

Pečena piletina nadjevena ricottom, obučena pancetom i poslužena s mariniranim crvenim radičem, pečenim na roštilju, pravi je primjer bogatstva i maštovitosti talijanske kuhinje. Stoga vam želimo Buon appetito! Vrijeme pripreme je 45 minuta.

Utorak, 26 Veljača 2013 06:00

Zapečeni špageti s tunom pravo su mediteransko jelo sa salsom, češnjakom, maslinovim uljem, mediteranskim začinima i sirom rikotom. Bogat okus jela nadopunite pravim vinom i za autentičan ugođaj jedite negdje na "friškoj ariji". Vrijeme pripreme je 40 minuta.

Ponedjeljak, 25 Veljača 2013 06:00

Poseban pečat ramsteaku na žaru daje, za naše podneblje, vrlo neobičan prilog od špinata u kombinaciji s kokosovim mlijekom i brašnom. Uz adekvatno vino i dobar ugođaj ne sumnjamo da će ovaj ramsteak postati omiljeno jelo za druženja u egzotičnom stilu! Vrijeme pripreme je 70 minuta.

Petak, 22 Veljača 2013 08:43

Kroz nekoliko godina imali smo prilike uvjeriti se da mnogi naši političari baš i nisu savladali poznavanje stranog jezika. Smatrate li da poznavanje stranog jezika treba biti uvjet za sve političare? Treba li to biti jedan strani jezik ili više njih? Koje još vještine bi trebali savladati? Smatrate li da je u redu što se zbijaju šale na račun neznanja? Vaše komentare očekujemo uživo na telefon 450- 452 u 10:40 sati ili putem Facebook komentara.

Utorak, 19 Veljača 2013 11:51

Singapurska je jedna od najsofisticiranijih azijskih kuhinja, ali i raj za ljubitelje ribljih specijaliteta. Nije ovo tek uvod u još jedan recept, već sasvim iskreno odavanje priznanja. Na jelo pak čekaju riblji paketići. Vrijeme pripreme je 50 minuta.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija