NAJNOVIJE
U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih

Prema trenutno dostupnim informacijama, u nesreći koja se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, više je desetaka ozlijeđenih osoba.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 10:43)
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)
Petrinjsko područje zatreslo 3,8 po Richteru

Petrinjsko je područje zatresao u subotu u 15.43 sata prilično jak potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz hrvatske Seizmološke službe.

(Subota, 24 Srpanj 2021 17:41)

Sandra Grgić

Petak, 23 Srpanj 2021 16:57

Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u mobilnoj aplikaciji CovidGO, izvijestila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u petak.

Petak, 23 Srpanj 2021 16:43

Nakon napornog radnog tjedna, Vukovarci se mogu ispružiti u stolice i opustiti u manifestaciji Kino pod zvijezdama.

Petak, 23 Srpanj 2021 16:33

Utapanje je jedan od vodećih uzroka slučajne smrti kako u Europi tako i širom svijeta.

- Broj utapanja je velik - rekla je ravnateljica Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Marija Dugalić te navela kako svake godine u europskim vodama utapanjem umre 23.000 ljudi, a u prosjeku od utapanja umre 90 ljudi

Prema odluci UN-a iz travnja ove godine Svjetski dan prevencije utapanja obilježavati će se 25. srpnja. Ovom odlukom usvojena je povijesna rezolucija o globalnom sprječavanju utapanja te su prepoznati razmjeri i utjecaj prevencije utapanja na globalnoj razini.

Slogan prvog svjetskog dana prevencije utapanja je "Svatko se može utopiti, ali nitko ne bi trebao". Hrvatski crveni križ jedina je organizacija u zemlji koja educira spasioce i provodi preventivne kampanje i edukacije.

Svjetski dan prevencije utapanja Hrvatski Crveni križ obilježit će u gradovima diljem Hrvatske. U Vukovarsko – srijemskoj županiji društva Crvenog križa provode edukacije o kodeksu sigurnosti na vodi, provode se obuke djece neplivača na bazenima u Vukovaru i Vinkovcima te društvo Crvenog križa Županja, u Rogoznici, u svom odmaralištu provode obuke neplivača.

Četvrtak, 22 Srpanj 2021 18:21

Iako neke države članice EU nisu prihvatile euro kao službenu valutu, Hrvatska euro planira uvesti do 2023. godine.

Četvrtak, 22 Srpanj 2021 17:37

Raste broj novozaraženih, najavljene nove mjere

Velike donacije KBC-u Osijek.

Otvoren Medicinski centar Mursa.

Otvorene prijave za volontiranje na Vukovar film festivalu.

Manji broj požara u Vukovaru.

Dnevnik 2 HRV-a uređuje i vodi Sandra Grgić. 

Četvrtak, 22 Srpanj 2021 16:53

Nakon dvije godine, nastavlja se Vukovar film festival. Ove godine očekuju nas dva film festivala – online izdanje prošlogodišnjeg festivala koji će se održati 02. - 22. 08. te 15. VFF u fizičkom obliku 25. - 29. 08..

Srijeda, 21 Srpanj 2021 18:03

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Alen Bowman, posjetio je Vukovarsko – srijemsku županiju gdje ga je primio župan Damir Dekanić sa suradnicima. Sastanku su nazočili i Jeff Davies, potpredsjednik za jugoistočnu Europu kanadske tvrtke Vemilion Energy te izvršna pomoćnica veleposlanika Ivana Fresl Dumančić.

Cilj nastupne posjete je upoznavanje s aktualnom situacijom na našem području i suradnja županije s Kanadom.

- Sretan sam što sam došao u Vukovar jer je ovaj grad važan za kanađane i hrvate u Kanadi. Važan je i za investicije zbog značajnih ulaganja kanadskih tvrtki u ovoj regiji - istaknuo je veleposlanik te dodao kako se nada da će zbog smirivanja situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa biti u mogućnosti češće dolaziti u posjetu kako bi se ostvarile različite kooperacije između Kanade i Hrvatske. Ističe kako je njegov posao graditi mostove između dvije države.

Župan Damir Dekanić nakon sastanka rekao je kako su otvorili niz tema i raspravljali o investicijama na području županije. Župan je zaključno rekao kako se nada da će se dobra suradnja Hrvatske i Kanade nastaviti.

Srijeda, 21 Srpanj 2021 17:52

Održana 1. Sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Održana je sjednica i Gradskoga vijeća Grada Županje.

Završena obnova dviju ulica u Sotinu.

U Hrvatskoj i dalje raste broj novozaraženih virusom SARS-CoV-2

Pedestrogodišnjak prijavljen za zločin protiv civilnog stanovništva iz 1992. g. 

Dnevnik 2 uređuje i vodi Sandra Grgić. 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija