NAJNOVIJE
Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 14:59)
Održana edukacija za obveznike Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Vukovarsko–srijemske županije u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike naše županije.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:58)
Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Pred nama su zimski uvjeti na cestama pa smo provjerili kako se za ovu situaciju pripremila komunalna Gradska tvrtka Komunalac.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:47)
21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:08)
Jedan vikend, dva natjecanja, puno uspjeha

U nedjelju 3. prosinca, Streljački klub "Grič 7" Vukovar nastupio je u Zagrebu na turniru 47. Mladost Trophy i u Valpovu na prigodnom natjecanju povodom dana grada Valpova.

Na turniru 47. Mladost Trophy, održanom u Domu sportova u Zagrebu, nastupila je Kiara Lemac bok uz bok s predstavnicima još 9 zemalja. Kiara je nastupila u dvije kategorije. U seniorskoj kategoriji u disciplini 10m zračni pištolj žene sudjelovalo je ukupno 40 natjecateljica od čega je Kiara zauzela 27. mjesto s 530 ostvarenih krugova. U kategoriji 10m zračni pištolj juniorke sudjelovalo 19 natjecateljica a Kiara je zauzela 13. mjesto.

Ovaj turnir bio je jedinstvena prilika za susretanje vrhunskih natjecateljima iz različitih zemalja. Međunarodna prisutnost pridonijela je raznolikosti i dinamici natjecanja, omogućavajući razmjenu iskustava.Streljaštvo 3

U sklopu proslave dana grada Valpova, članovi SK "Grič 7" aktivno su sudjelovali na natjecanjima u disciplinama ISSF zračna puška i ISSF zračni pištolj. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz različitih klubova naše regije, stvarajući dinamičnu atmosferu i priliku za natjecanje na višoj razini.

Nastupilo je 5 natjecatelja: Dario Kampel i Agata Bunarkić nastupili su u disciplini ISSF zračni pištolj a Petra Budimir, Emi Kavać i Milica Jeremić u disciplini ISSF zračna puška.

Dario Kampel zauzeo je 9. mjesto s 343 ostvarena kruga. Agata Bunarkić zauzela je čvrsto prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju.sk

Djevojke na pušci svoje rezultate okrunile su peharom zauzevši treće mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i to u sastavu Emi Kavać, Milica Jeremić i Petra Budimir.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:01)
Vukovarski motomrazovi podijelit će 400 paketića

I ove će godine članovi Sportskog moto kluba Golubica Vukovar provesti tradicionalnu akciju Vukovarski motomrazovi kojom božićnim paketićima daruju djecu u potrebi.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:38)
Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17)

Sandra Grgić

Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

Srijeda, 06 Prosinac 2023 08:35

Hrvatski Crveni Križ obilježio je u utorak Međunarodni dan volontera konferencijom pod nazivom "Volonteri u sjeni - Prepoznajemo li vrijednost volontera operativnih snaga". 

Na konferenciji je tematiziran položaj volontera- pripadnika operativnih snaga Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatska vatrogasna zajednica te Centra za potresno inženjerstvo.

Svi sugovornici su se složili da treba razlikovati volontere koji se spontano priključuju u kriznim situacijama i one koji se obučavaju i svakodnevno volontiraju. Pripadnicima operativnih snaga potrebno je omogućiti određene benefite koji bi im omogućili jednostavnije volontiranje u kriznim situacijama, ali i omogućiti poslodavcima određene povlastice kako bi njihovi zaposlenici mogli volontirati a poslodavci bili obeštećeni na neki način.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt naglasio je kako je potrebno predložiti realne prijedloge i olakšati svakidašnje volontiranje.

- Broj volontera, pripadnika operativnih snaga je definiran što je ključ kvalitetnog upravljanja. Svi današnji akteri složni su u mišljenjima da je potrebno ponuditi rješenja koja će zadovoljiti i volontere i poslodavce kroz razne financijske oblike, porezna rasterećenja, porezne odbitke i slične financijske i nefinancijske benefite. Jako važno je da imamo instrumente kojima ćemo zadržati naše volontere i povećati njihovu bazu - naglasio je Markt. 

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik naglasio je da trenutna zakonska rješenja nisu dovoljna. Država, lokalna i područna samouprava mogu djelovati sa svoje razine.

Utorak, 05 Prosinac 2023 17:28

U Dnevniku HRV-a poslušajte: 

- Obilježen Dan obrane grada Osijeka,

- Završeno obilježavanja Dana grada Osijeka,

- Vukovarskim golubićima na postignutim uspjesima čestitali gradski čelnici,

- U Hrvatskom domu Vukovar održan 10. Vukovarski festival igre i smijeha.

Dnevnik HRV-a uređuje i vodi Sandra Grgić

Utorak, 05 Prosinac 2023 12:59

U povodu Dana grada Osijeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Osijeka. Uz gradske vijećnike i predstavnike gradskih ustanova, udruga i javnog života, sjednici su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i zastupnik Goran Ivanović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuro Hranić, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac, saborski zastupnici Krunoslav Katičić, Nataša Tramišak, Marin Mandarić i Stipan Šašlin te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić čestitao je Dan Grada svim Osječankama i Osječanima, kao i svim dobitnicima priznanja na današnjoj svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, a zahvalio premijeru Plenkoviću i svih gostima na dolasku na 237. rođendan Grada. U svom govoru je, između ostalog, istaknuo kako je Grad Osijek povukao najviše sredstava iz fondova Europske unije za 2022. godinu.

- Od većih projekata, a bilo ih je uistinu jako puno, istaknuo bih izgradnju podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića koji građane grada Osijeka nije koštao niti jednog eura. Otvorili smo treću poddionicu promenade, a uskoro ćemo ispuniti stoljetni san Osječana o spajanju promenadom Donjeg i Gornjeg grada. Osim toga, brojne projekte realizirali smo u suradnji sa Osječko-baranjskom županijom, poput Regionalnog distribucijskog centra OBŽ za voće i povrće te Gospodarskog centra OBŽ, zatim doveli smo najveću investiciju u proteklih 30 godina u Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, tvrtku Jabil koja će zaposliti 1.500 ljudi, a također postigli smo i rekordnu cijenu za to zemljište. Vrijeme koje je pred nama je vrijeme proračuna koji je razvojan, vrijednosti 140 milijuna eura, a obuhvaća sve grane i sve segmente grada koji se treba razvijati. Modernizacija tramvajske infrastrukture ide svojim smjerom i 2025. godine dolaze nam novi niskopodni tramvaji. Kroz ITU mehanizam imamo 15 milijuna eura više na raspolaganju nego što smo imali u prethodnom financijskom razdoblju. Projektna dokumentacija i projekti su spremni, krećemo u njihovu realizaciju, od revitalizacije Dvorane Gradski vrt, biciklističkih staza, obnove dvorane i parka Zrinjevac, Strossmayerove kao zelene avenije. Nakon otvaranja promenade u Donjem gradu, krećemo s otvaranjem promenade prema Retfali i Višnjevcu. Mnogobrojni projekti su pred nama koje realiziramo i u saradnji s Osječko-baranjskom županijom, ali i s Vladom Republike Hrvatske, kojoj ovim putem zahvaljujem na podršci na svim ovim projektima - rekao je Radić dodajući kako Osijek ni u 2024. neće kreditno zaduživati, ali će dati svoj doprinos poreznoj politici Vlade kojom će u Osijeku u odnosu na ostale velike gradove najviše porasti plaće.

Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije istaknuo je, između ostaloga, vrhunsku suradnju između Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

- Rođendani i slične prigode uvijek su dobra prilika za podvući crtu i osvrnuti se na rad u prethodnom razdoblju. Suradnja između Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije je zaista na vrhunskoj razini, puna razumijevanja i zajedničkog planiranja budućnosti. Kada smo kod planiranja, osnovna stvar je osluškivati bilo naših građana, potrebe naših građana, kako u gradu Osijeku, tako i na području cijele Osječko-baranjske županije, ali isto tako i cijelog istoka Hrvatske. Mi ćemo ovim tempom nastaviti i dalje. Gradonačelnik je spomenuo izgradnju i planiranje novih kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe, što je jedan od gorućih problema, ali surađivat ćemo i u niz drugih projekata koji su potrebni na području grada Osijeka i Osječko- baranjske županije. Ovim putem želim se zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem, jer razumiju potrebe naših sugrađana i nas koji vodimo politiku na ovom području te stoje na raspolaganju u svakom trenutku - naglasio je Lukić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je Dan Grada Osijeka te zahvalio na gostoprimstvu gradonačelniku Ivanu Radiću, županu Mati Lukiću i donedavnom županu, danas potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću. Rekao je da su postignuća u Osijeku vidljiva ne samo Osječankama i Osječanima nego svim Slavoncima i drugima u Hrvatskoj te da se sve to uradilo u sinergiji dobrog planiranja, izvedbe i podrške Vlade u proteklih nekoliko godina, a Osijek i Slavoniju čini boljim i kvalitetnijim mjestom za život.

Svečana sjednica bila je ujedno i prigoda za dodjela javnih gradskih priznanja koja su dobitnicima uručili gradonačelnik Ivan Radić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

Pečat Grada Osijeka za izuzetan doprinos razvoju sporta dobio je Zvonko Borbaš, Pečat Grada Osijeka za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje društvenog života Grada Osijeka dodijeljen je HRT - Radio Osijeku, Zlatna plaketa Grb grada Osijeka za osobit doprinos u području socijalne skrbi uručena je udruzi HVIDRA Osijek 91., Zlatna plakata Grb Grada Osijeka za izuzetan doprinos u području obrane i zaštite dodijeljena je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka, a za izuzetna ostvarenja u području znanosti i obrazovanja Zlatna plaketa Grb grada Osijeka za životno djelo dodijeljena prof. dr. sc. Gordani Kralik.

Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

Nedjelja, 03 Prosinac 2023 13:35

U emisiji Svijet agrara poslušajte: 

Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu obilježio 25 godina uspješnog djelovanja,

Osječko-baranjska županija dodijelila još 57 potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju,

U Osijeku otvoreni 1. Dani hrvatskog stočarstva,

Donesen program potpore za uzgajivače teških svinja i odluka o financijskoj pomoći subjektima za nabavu svinjskih polovica. 

Emisiju Svijet agrara uređuje i vodi Sandra Grgić. 

Petak, 01 Prosinac 2023 15:41

U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku se danas i sutra održava 3. Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija „Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju“.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija