Počele besplatne edukacije za poduzetnike i one koji to žele postati

Svi sudionici dobt će certifikate Svi sudionici dobt će certifikate Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana prva besplatna edukacija za poduzetnike i one koji to žele postati. Rezultat je to suradnje Grada Vukovara i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (VŽPC) kroz projekt Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.

Edukacija u vidu radionice održana je u prostorijama Poslovno-edukacijskog centra BIC u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, a do kraja godine svakoga će mjeseca biti organizirana po jedna u vremenu od 16 do 20 sati. -Iznimno sam zadovoljna odazivom na našu prvu besplatnu edukaciju jer je upravo onakav kakav smo i očekivali – izniman, iako su nam mnogi rekli da je Vukovar uspavana sredina i da ljudi baš i nisu spremni na suradnju. No bila sam optimistična i na prvoj edukaciji imamo 20-tak vlasnica ili suvlasnica tvrtki i onih koje to žele postati te dvojicu poduzetnika. Sigurna sam da ćemo do podjele certifikata u prosincu imati najmanje još 30-tak polaznika što pokazuje da je ovo što smo ostvarili kroz suradnju s Gradom Vukovarom u ovom projektu bilo i više nego potrebno – istaknula je Sanela Dropulić, voditeljica VŽPC-a, ujedno i voditeljica prve radionice.

-Na našoj prvoj edukaciji naslovljenoj Ja (ne) mogu biti poduzetnik, raspravili smo sve one glavne teme koje pate svakog tko svoju tvrtku ili obrt ili se tek nastoji afirmirati na realnom tržištu kroz vlastito poduzetništvo. Kako početi, kako od kvalitetne ideje napraviti dobar proizvod, koje su zamke kada istupimo na realno tržište, koja sve znanja i vještine moram imati kao poduzetnik, kako zaraditi na realnom tržištu, kako u konačnici postati uspješan poduzetnik – navela je Dropulić.

U idućim mjesecima edukacija će obuhvatiti nekoliko područja pa će tako segment temeljne financijske kulture i poreznog savjetovanja održati poduzetnica Mirela Glavaš iz Nove Gradiške koja je preko 20 godina u poduzetništvu, prodajne tehnike predavat će Snježana Kupres, a u prosincu na temu kvalitetnih marketinških alata educirat će Maja Puškarić, uspješna poduzetnica iz Petrinje. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

-Svi predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i sami moraju biti poduzetnici s najmanje pet godina radnoga iskustva, vlasnici tvrtki i obrta, bilance njihovih poduzeća moraju biti pozitivne, a o temema o kojima predaju moraju biti stručni odnosno imati odgovarajuće formalno obrazovanje. Ne mogu govoriti i educirati o uspjehu ukoliko i sami nisu uspješni – rekla je Dropulić.  

Pročitano 813 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase