Predstavljen turistički promo film i program razvoja cikloturizma

Naša je županija poznata po cikloturizmu Naša je županija poznata po cikloturizmu Foto: Marija Molnar

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić. pročelnica Upravnoga odjela za kulturu i turizam Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak predstavili su u Vukovaru promotivni film Vukovarsko-srijemske županije i Program razvoja cikloturizma na kontinentu.

Putem Javnog poziva Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih potpora u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu vrijednog 350 tisuća kuna, naša je županija provela niz aktivnosti kojima je poboljšala razinu kvalitete usluge za cikloturiste koji dolaze u našu županiju.

-Između ostaloga postavljeno je osam biciklističkih stanica, izrađene ploče s oznakom bike&bed smještaja, mobilna aplikacija pod nazivom Biciklističke rute Vukovarsko-srijemske županije i dr. -istaknula je pročelnica Budimir.

Na konfereniciji je predstavljen i promotivni turistički film Vukovarsko-srijemske županije kojega je izradila tvrtka Digital Cinema Environment d.o.o., vrijedan 70 tisuća kuna koji je ujedno kandidiran za natječaj Zagreb tour film festivala.

Film prikazuje scene povijesnog i kulturnog nasljeđa, poljoprivrednu baštinu, turističke atrakcije, lov i ribolov, kulturne događaje i manifestacije i tradicionalnu eno-gastronomsku ponudu Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Galić podržao je ove aktivnosti na razvoju turizma naše županije, naglašavajući potencijale koje imamo u tom smislu. Direktorica Bušić Srpak pak naglasila je kako je prošla godina bila rekordna po broju noćenja, a s današnjim danom bilježi se povećanje noćenja u našoj županiji od 8,33 posto. 

Pročitano 1029 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase