NAJNOVIJE
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Pet minuta gromoglasne tišine

U povodu Svjetskog dana slobode medija, u petak, 3. svibnja, Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove i sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da u 11.55 sati sudjeluju u 25. simboličnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine. Iz Sindikata novinara Hrvatske kažu da se ove godine Dan slobode obilježava s gorčinom i strepnjom. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:10)
Obljetnica masakra 12 policajaca u Borovu, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Borovu je održana središnja komemorativna svečanost povodom 33. obljetnice masakra 12 policajaca, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Obilježavanje je započelo svečanim programom na ulazu u Borovo kod „Dvanaest čempresa”, odakle su okupljeni u mimohodu krenuli prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje su, u nazočnosti državnog vrha, županijske i gradske vlasti te mnogobrojnih braniteljskih i stradalničkih udruga kao i članova obitelji, položeni vijenci i upaljene svijeće, a održan je i svečani komemorativni program te molitva.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:30)

Odluka o Luci Vukovar bit će donijeta na sjednici Županijske skupštine

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Foto: Valerija Lozančić

Razvojna strategija Vukovarko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine bila je  prva točka dnevnoga reda 5. sjednice Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije.  

Prema riječima Ilije Cote, ravnatelja Razvojne agencije VSŽ, županijska Razvojna strategija izrađena je sukladno smjernicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, nositelj izrade strategije je županijski Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj, a koordinator  županijska Razvojna agencija.
 -Razvojna strategija Vukovarko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine u završnoj je fazi usvajanja i po tome smo jedna od rijetkih županija. Partnersko vijeće VSŽ usvojilo ju je na svojoj protekloj sjednici održanoj 23. travnja, a sada ju još treba usvojiti na sjednici Županijske skupštine. Županijska razvojna strategija ima svoje četiri tematske skupine, a to su društvo, gospodarstvo, prostor i okoliš i upravljanje razvojem. Ima tri strateška cilja - održivo gospodarstvo, razvijeni ljudski potencijali i visoka kvaliteta života te moderna infrastruktura i zaštita okoliša. U okviru tih skupina i ciljeva Partnersko vijeće VSŽ usvojilo je 10 strateških projekata koji čine okosnicu gospodarskog, društvenog i socijalnog razvoja županije, rekao je Cota.

Jedan od deset projekata  je i dogradnja i rekonstrukcija infrastrukture Luke Vukovar – Nova luka Istok uz rekonstrukciju ulaza u lučko područje premještanjem administrativnih sadržaja u zgradu željezničkog kolodvora Novi Vukovar.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je kako su svi predstavnici grada Vukovara u Partnerskom vijeću bili protiv usvajanja  Razvojna strategija Vukovarko-srijemske županije za razdoblje do 2020.

-Jasno i glasno na razne načine upozoravali smo da smo protiv izgradnje Kanala Dunav-Sava. Gradsko je vijeće Grada Vukovara jednoglasno donijelo takvu odluku i jasno smo dali do znanja da  nećemo podržati nikakav dokument koji u sebi sadrži taj projekt jer bi to značilo da ne slušamo želje niti branimo interese svojih građana i svoga grada. Prema izvješću stručnjaka takav projekt ne može činiti ništa dobro niti  Vukovaru, a niti RH, rekla je Mujkić.

Strategiji se protive i dožupan Damir Barna i gradonačelnik Ivan Penava.

-O ozbiljnosti ovoga dokumenta dovoljno govori činjenica  da se donosi sredinom 2018, a vrijedi  do 2020. Niti kao dožupan, niti kao građanin nisam sudjelovao ni u jednoj stavci izrade ove Razvojne strategije. Poznat je moj stav i stav građana Vukovara o Kanalu Dunav-Sava koji su protiv njega. Raduje me činjenica da ta težnja postoji još od Rimskog doba,  samo se sad pitam tko je Romul, tko Rem, a tko Julije Cezar. Mislim da ništa od te Strategije neće biti i da se ona donosi samo kako bi se pokazalo da se nešto radi, rekao je zamjenik župana Damir Barna.

-Razvojna strategija VSŽ doživjet će debakl naprosto stoga jer ide s projektima kojima su građani grada Vukovara, Gradsko vijeće i gradonačelnik  jasno i nedvosmisleno rekli NE. Nikome nećemo dopustiti da odnese  Luku Vukovar nigdje izvan granica grada Vukovara pa ni županu, rekao je gradonačelnik Penava.

Župan Božo Galić rekao je kako Strategija strateški projekt države i Vlade RH, a oni ju podržavaju.
- Strategija je na Partnerskom vijeću usvojena dvotrećinskom većinom, a sada će ju ili neće usvojiti Županijska skupština, rekao je župan.

Na 5. sjednici Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije bilo je riječi i o razvojnim sporazumima, Pravilniku o pružanju stručne pomoći pri pripremi i provedbi razvojnih projekata javnopravnih tijela i javnih ustanova s područja županije, definiranju razvojnih projekata u najvišoj fazi pripremljenosti, Uredbi o načinu ustrojavanja, sadržaju i vođenju elektroničkog registra razvojnih projekata, inovativnim sadržajima s ciljem razvoja turizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji  te problematici  raspolaganja poljoprivrednim zemljištem po novom Zakonu .

Pročitano 990 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija