NAJNOVIJE
Četvorica osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijesitli su kako je oko 21,40 sati  11. svibnja, prilikom kontrole prometa kod naselja Opatovac, nakon što su policijski službenici pregledom vozila zagrebačkih registracijskih oznaka uočili da prevozi kutije lijekova, 28-godišnji vozač se automobilom dao u bijeg u smjeru Tovarnika, dok je 24-godišnji suvozač ostao pod nadzorom policije.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 14:12)
Izaslanstvo HDZ-a Grada Vukovara obilježilo rođenje dr. Franje Tuđmana

U povodu obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, i izaslanstvo HDZ-a Grada Vukovara predvođeno predsjednikom i saborskim zastupnikom Nikolom Mažarom, upalilo je svijeću u spomen njegove uloge u stvaranju hrvatske povijesti.
- Vukovar ima neraskidivu vezu s prvim hrvatskim predsjednikom koji je mudrom i državničkom politikom postupkom mirne reintegracije vratio Vukovar i Istočnu Slavoniju u ustavno pravne okvire slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

Jedinstveno i nepokolebljivo, HDZ Grada Vukovara uvijek će ostati ustrajan na uvjerenjima i načelima za koja se zalagao dr. Franjo Tuđman uz iskazivanje zahvalnosti njegovoj borbi za slobodu hrvatskoga naroda i čuvanje domoljublja koje nam je ostavio u nasljeđe – rekao je Mažar.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 12:16)
Obilježena 102. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana

Povodom 102. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Vukovara upalilo je svijeću podno njegove spomen biste na Trgu Republike Hrvatske.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 12:13)
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava udrugama koje promiču poljoprivredu i ruralni razvoj

U okviru Javnog poziva za (su)financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu i ruralni prostor Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu, danas su u palači Srijem u Vukovaru potpisani i dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti gotovo 16 tisuća eura. S obzirom da je za ovaj poziv osigurano 25 tisuća eura, ostatak sredstava bi će utrošen kroz novi javni poziv do kraja ove godine.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 11:47)
Predstavljen roman "Zadnja stanica Vinkovci" novinara Željka Draženovića

U okviru 31. Festivala glumca, koji se održava u Vukovarsko–srijemskoj županiji, u Otoku je predstavljen roman „Zadnja stanica Vinkovci“ vinkovačkog novinara Željka Draženovića.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 11:03)
Plenković: Manjine će imati potpredsjednika Hrvatskog sabora

Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će idućih dana dogovoriti programska načela Vlade te njezin sastav, poručivši kako će manjine imati potpredsjednika Hrvatskog sabora - prenosi HINA. 

- Razgovori oko formiranja Vlade su u tijeku, razgovaramo s partnerima i vjerujemo da ćemo slijedećih dana ne samo biti potpuno spremni za konstituiranje Sabora nego da ćemo dogovoriti i programska načela Vlade i sam sastav Vlade - rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Smatra da za te razgovore trebaju još koji dan ocijenivši kako je atmosfera dobra te idu prema rješenju. Poručio je i kako točno ne može reći kada će biti izglasana nova Vlada jer, pojasnio je, prije toga je potrebno usvojiti Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava te kada on stupi na snagu onda se može predstaviti Vlada.

Budući ta procedura ne zahtjeva samo političku volju Hrvatskog sabora nego se i očekuje i potpis predsjednika Republike Zorana Milanovića te ukoliko on to napravi odmah onda se može i predstaviti Vlada.

- Zadnji puta je konstituiranje Sabora bilo 22. srpnja, a 23. srpnja povjerenje Vladi. Ako i sada bude takva repeticija to je teoretski moguće u petak. Ako ne bude, bit će onda kada zakon stupi na snagu. Mi ćemo biti spremni za sve scenarije - rekao je Plenković. 

Nije želio konkretno govoriti o imenima budućih članova Vlade kazavši da će javnosti predstaviti Vladu kada bude sve kompletirano. 

Istaknuo je kako još nisu razgovarali o tome hoće li manjine imati potpredsjednika Vlade poručivši kako će sigurno imati potpredsjednika Hrvatskog sabora.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 10:58)
"Kako da učenje postane igra" - NTC seminari dr. Ranka Rajovića

Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održao je proteklog vikenda u Vukovaru seminar pod nazivom "Kako da učenje postane igra". Sudionici su tijekom seminara dobili uvid u aspekte dječjeg razvoja, odnosno razumijevanje kako se razvijaju njihove vještine, kognitivni napredak te koncentracija.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 10:23)

Predana Upravna zgrada ŠRC „Trpinjska cesta“ Boćarskom klubu „Trpinjska cesta“

Gradonačelnik Ivan Penava i Mijo Lozančić Gradonačelnik Ivan Penava i Mijo Lozančić Foto: Kery

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava predao je ključeve Upravne zgrade ŠRC „Trpinjska cesta“ predsjedniku Boćarskog kluba „Trpinjska cesta“ Miji Lozančiću. Građevina je namijenjena sportskim natjecanjima i rekreaciji, a u sklopu sportsko rekreacijskog centra nalaze se sportski tereni za boćanje, košarku i rukomet, te dječje igralište. –  Predajemo zgradu na svoje osobno zadovoljstvo, a nadam se i na zadovoljstvo svih žitelja Trpinjske ceste, poglavito članova Boćarskog kluba Trpinjska cesta. Nakon nekoliko godina razgovora i pregovora konačno smo ostvarili zacrtani plan i otvorili prostorije za boćarski klub i na taj način uz već postojeće sadržaje stvorili sportsko-rekreativni kompleks koji će, nadam se, poslužiti svim žiteljima Trpinjske ceste i grada Vukovara a poglavito hrvatskim braniteljima koji uglavnom čine članstvo boćarskog kluba Trpinjska cesta. Raduje nas to da je grad Vukovar uvijek bio mjesto gdje su se naseljavali pa se tako primila i ta kultura i tradicija boćanja koja je još pojačana dodatno kroz progonstvo stradalnika Domovinskog rata, Vukovaraca, gdje su i tamo u progonstvu dodatno učvrstili znanja i naviku igranja boća. Kada govorimo o braniteljskoj populaciji, uglavnom govorimo o ljudima koji jesu u mirovinama, koji imaju velike ratne traume i naravno da je dobro i puno bolje da se nalaze na otvorenom, da se druže međusobno, natječu, nego da se bore sa svojim crnim mislima negdje u mračnom kutku svoja četiri zida, sami. U svakom slučaju, jedna dobra, pozitivna priča na zadovoljstvo svih nas – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.Zgrada 3

Mijo Lozančić predsjednik Boćarskog kluba Trpinjska cesta prisjetio se osnutka kluba –Većinom smo dragovoljci Domovinskog rata, ja sam treći predsjednik. Dobili smo konačno prostorije zahvaljujući našem gradonačelniku i gradu Vukovaru. Osnovani smo 2005., već 13 godina. Konačno smo dobili i sad smo jako sretni i hvala im. Sada se imamo gdje družiti i mi stariji a imamo i pomladak. Ovaj dio Trpinjske ceste nema ništa gdje bi se družili osim ovog igrališta i presretan sam što smo ovo dobili. Prije smo trenirali na terenu Boćarskog kluba Borovo ali nismo imali svoje prostorije. Ne znam točno koje godine, grad nam je napravio igralište ali ne i prostorije. Imamo sad posebno kada je ovo napravljeno da nam djeca dolaze igrati košarku, nogomet rukomet… dođu i vide da igramo pa se uključe. U zadnja dva-tri mjeseca smo 4-5 mladih dečkića od 10 godina do 16 godina koji su se uključili. Tako da vjerujem da neće ostati prazan ovaj dio, da nije pravljen bez veze i da će oni nastaviti tradiciju. Ovo je ipak Trpinjska cesta, zvučno ime i svi bi htjeli ovdje trenirati. Svaka čast Borovu i Mitnici ali Trpinjska cesta je Trpinjska cesta i vjerujem da mladi uz nas starije da će to biti super. Ove godine se nismo uspjeli kvalificirati u viši rang a i prošle godine smo igrali kvalifikacije tako da se borimo. Imamo članova koji nas pomažu financijski i svakako njih je 20 –ak a igrača je 18. Mi smo 100 posto invalidi Domovinskog rata i tu dođemo da se odmorimo i da ostavimo brige sa strane – zaključio predsjednik kluba Mijo Lozančić. Primopredaji su među ostalima nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, gradski pročelnici te članovi i igrači BK Trpinjska cesta. Građevina se sastoji od ulaza i natkrivenog prostora zgrade, hodnika, društvene sale, garderobe za presvlačenje, sanitarnog čvora, čajne kuhinje i spremišta za rekvizite, a vrijednost projekta je 761.701,07 kn s PDV-om.Zgrada 1

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija