NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Održana 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara

Održana 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara Mirjana Đermadi

Posljednju sjednicu Gradskoga vijeća grada Vukovara obilježile su samo dvije točke dnevnoga reda i sedam vijećničkih pitanja gradonačelniku na aktualnome satu.

Obje točke dnevnoga reda usvojene su većinom glasova vijećnika. Donesena je Odluka o prijedogu kandidata za članove u Vijeću za domovinski pijetet, mir i razvoj, a za članove Vijeća predloženi su Franjo Šoljić, Mato Dudić i Zlatko Zaoborni. Za predstavnika Grada Vukovara za člana u Vijeću predložen je Tomislav Josić.

Veliko zanimanje bilo je za drugu točku dnevnoga reda Donošenje Odluke o upravljanju Memorijalnim spomen obilježjem Domovinskog rata "Vodotoranj Vukovar". Pozornost su privukli objavljeni natječaji za radna mjesta u javnoj ustanovi Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva, a posebno natječaj za radno mjesto vodiča i organizatora posjeta i obilazaka za koje se ne traži radno iskustvo i nije nužno poznavanje stranog jezika na što je ukazala Biljana Gaća (SDP) koja je ujedno upitala i gradonačelnika koliko je točno novca prikupljeno donacijama za obnovu Vodotornja te koliko je utrošeno.

-Na stranici Vukovarskog Vodotornja objavljen je natječaj za vodiča u kojemu se traži srednja stručna sprema, a zanimljivo je što piše kako za osobu koja bi trebala raditi taj posao nije uvjet poznavanje stranog jezika, nego je to poželjno, što je pomalo smiješno jer ta osoba bi trebala dočekivati strane turiste u Vodotornju- rekla je Gaća.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je kroz donacije prikupljeno 39 milijuna kuna no procjena je da će do konačnog otvorenja Vodotornja  iznos troška biti 46 milijuna kuna.

Obrazloženje vezano za upit oko natječaja dao je Darijan Zeko direktor Vukovarskog vodotornja - Simbola hrvatskog zajedništva.
-Natječaji su pisani na način da se ispoštuje tržište rada. Išli smo u pravcu da što više mladih zaposlimo i damo im priliku za steći iskustvo. Ne želimo biti ukalupljeni u nečije iskustvo, želimo proširiti vidike – rekao je Zeko.

Aktualni sat gradonačelnika

Na aktualnom satu gradonačelnika nezavisnog vijećnika Davida Vlajčića zanimale su informacije o atomskom skloništu na Olajnici i rušenju dimnjaka nekadašnje tvrtke Poly na Priljevu. Penava je odgovorio kako je sanacija atomskog skloništa bila ne isplativa pa su se stoga odlučili na njegovo uklanjanje budući da je u njemu konstantno bilo vode te je postalo sklonište divljim životinjama i odlagalište smeća zbog čega je postalo opasnost djeci i stanovnicima naselja Olajnica te je objekt morao biti srušen. Na tome mjestu bit će uređena javna površina. Što se tiče dimnjaka gradonačelnik je naglasio kako je on uklonjen na zahtjev gospodarstvenika koji želi proširiti svoju djelatnost.

Vijećnik Goran Bošnjak (SDP) uputio je kritiku gradonačelniku zbog uklanjanja skloništa bez komunikacije s Gradskim vijećem, no gradonačelnik Penava odgovorio je kako je sklonište devastirano već godinama te da je u tome periodu bilo tko od vijećnika mogao iznijeti inicijativu za rekonstrukcijom ranije ako su to zaista bile potrebe građana.

Vijećnicu Mirjanu Semenić Rutko (HKS) zanima planiraju li se saditi drveća na dječjim igralištima budući da su gotovo sva dječja igrališta bez zaštite od sunca, te hoće li se obnavljati sadnja drveća u ul. 204. vukovarske brigade. Odgovor na ova pitanja dao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koji je rekao kako se o tome vodi računa te naglasio kako je to dugotrajan i ni malo jeftin proces te kako Grad Vukovar ima djelatnicu zaduženu za hortikulturu te je u tijeku izrada GIS-a kojim će biti utvrđeno gdje je svako stablo u Vukovaru. Istaknuo je i kako naš grad, kada su u pitanju zelene površine, može biti primjer mnogim jedinicama lokalne samouprave.

Vijećnica Jasmina Jukić (HKS) pitala je u kojoj je fazi proširenje osnovnih škola Mitnica i Antuna Bauera. Odgovorio joj je Dražen Kobašević, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo kako je projektna dokumentacija za još 6 učionica u OŠ Mitnica pri kraju te kako se očekuje korištenje tih prostora početkom iduće školske godine, a za OŠ Antuna Bauera dokumentacija je u pripremi.

Aleksandar Pribićević (SDSS) upitao je gradonačelnika ima li grad Vukovar nekakav projekt za bivši Dom tehnike u Borovu naselju na što je gradonačelnik odgovorio, kako  postoji problem vlasništva, s obzirom da je Dom tehnike još uvijek u vlasništvu tvrtke Borovo i kako je problem pitanje namjene i realnosti potrebe obnove s obzirom na broj stanovnika Borova naselja.

Srđan Kolar (SDSS) podsjetio je gradonačelnika na nedostatak klupa u ulici Blage Zadre na što mu je Dražen Čulig pročelnik za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša rekao kako su postavili dvije klupe jer zbog blizine nogostupa nema smisla postavljati još klupa obzirom na sigurnost. Kolar je i apelirao na fleksibilnost Grada Vukovara s obzirom na povrat sredstava udruga jer se mnogo toga iz plana nije moglo ispuniti zbog situacije s epidemijom koronavirusa. Pročelnik Kobašević objasnio je kako udruge po zakonu moraju poslati zahtjev za prenamjenom sredstava te da isplate idu sukladno dinamici punjenja proračuna.

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija